Πολιτική

Λεβέντης: «Μετά τις εκλογές να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ακούστε το άρθρο

«Μετά τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα για να πει ελεύθερα ο λαός τη γνώμη του για τη Συμφωνία των Πρεσπών», υποστήριξε πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Ο λαός αγνοήθηκε επιδεικτικά και εκβιάστηκε για να περάσει στη ζούλα η κατάπτυστη συμφωνία», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και οι επιστήμονες αυτό λένε, ότι γεωγραφικά υπάρχει μια Μακεδονία, δηλαδή η δική μας Μακεδονία. Ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μας έφερε άλλες δυο Μακεδονίες».

Ο Κ. Λεβέντης έκανε λόγο για «αριστερές τρέλες» της κυβέρνησης «που μας έφθασαν και με άλλα λάθη έως εδώ» ενώ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «πήγε μόνος του άρον- άρον να κλείσει ένα εθνικό ζήτημα, χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού» και για στρατηγική «να περάσει με πρόθυμους και αποστάτες την συμφωνία ως άλλος “τύραννος”».

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία «υπάρχει από την κ. Μεγαλοοικονόμου η οποία αποστάτησε από την Ένωση Κεντρώων και στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσίπρας το είχε χαρακτηρίσει ανήθικη πράξη, όταν βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων πήγαιναν σε άλλα κόμματα» και προσέθεσε: «Αυτή όμως η πολιτική πράξη θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό στις επικείμενες εκλογές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα