Πολιτική

Λεβέντης: Το Σκοπιανό θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο

Ακούστε το άρθρο

«Το θέμα των Σκοπίων θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο και πιθανότατα να οδηγηθεί η χώρα και σε πρόωρες εκλογές, αφού ο πρωθυπουργός δεν θα πάρει στην πλάτη του την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και θα επιδιώξει να πετάξει την μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», εκτιμά ο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Την πλειοψηφία στην Βουλή», προέθεσε ο κ. Λεβέντης, «την έχει η κυβέρνηση γιατί υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι από άλλα κόμματα να υπερψηφίσουν την συμφωνία. Το θέμα είναι αν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό στις πλάτες του ο κ. Τσίπρας».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι είχε προβλέψει αυτές τις κινήσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, και «επαληθεύτηκε πολύ σύντομα», ενώ σημείωσε ότι «η Ένωση Κεντρώων έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή της για την συμφωνία των Πρεσπών την οποία και χαρακτήρισε κατάπτυστη και εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Όσον αφορά στις μαθητικές καταλήψεις, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «τα παιδιά έχουν ωριμότητα, είναι ενήμερα και θα υπερασπιστούν την Μακεδονία μας» και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι νέοι μας έχουν μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους ηλικιωμένους της Βουλής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα