WEB tv Ηλεία

Λιατσής στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: «Δεν υπάρχει θέμα για το Λιμενικό Ταμείο» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Η μη ύπαρξη αναγκαιότητας συζήτησης για τα όσα έχουν υποστηριχθεί το τελευταίο διάστημα για την λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου τονίστηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Μια συνεδρίαση στην οποία καταγράφηκαν εντάσεις που όμως δεν επεκτάθηκαν αφού πρυτάνευσε η λογική…

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκης Αντωνόπουλος, παρέδωσε τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. χρέη εκτέλεσε εκτάκτως ο Γιώργος Ανδριόλας), όσο και στους επικεφαλής των παρατάξεων φακέλους με ενημερωτικό υλικό.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Τάκη Αντωνακόπουλο να παίρνει το λόγο ζητώντας ενημέρωση «για όλα αυτά που συμβαίνουν με το θέμα του ΔΛΤΠ. Το πρώτο που θέλω να απαντηθεί είναι αυτή η επικίνδυνη αρρυθμία που παρουσιάζεται στη σημερινή Δημοτική Αρχή, τι βάση έχει και τι θέση παίρνει ο δήμαρχος; Και μετά με ανησυχεί πολύ το εφιαλτικό σενάριο μην κλείσει το λιμάνι. Για όσα λέγονται εμείς είχαμε ασχοληθεί σχετικά και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και ερευνάται».

Από την πλευρά του ο κ. Λιατσής απάντησε λέγοντας ότι συζήτηση για το θέμα του ΔΛΤΠ δεν υπάρχει λόγος να γίνει υποστηρίζοντας ότι «Δεν είδα το ανάλογο ενδιαφέρον όταν χρειαζόμασταν την υπογραφή του Σπίρτζη για να έρθουν τα τουριστικά λεωφορεία στον Πύργο. Τα νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν το Δήμο έρχονται σε ειδικές περιπτώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας τον απολογισμό τους με τις λογιστικές τους καταστάσεις καθώς και σε έκτακτες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι νομικοί λόγοι, και τεκμηριώνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιου είδους κατάσταση και δεν μπορεί να ποδηγετείται το Δημοτικό Συμβούλιο από το τι θα γράψει το σαιτ Α ή η εφημερίδα Β. Όποιος θέλει από το Δημοτικό Συμβούλιο ευθέως να πει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου για το οποίο κουβεντιάζουμε, να το τεκμηριώσει να το ζητήσει να μπει ως θέμα σε επόμενη συνεδρίαση και να το κουβεντιάσουμε. Ας περάσουμε στα θέματα που αφορούν τον πολύ κόσμο».

Και ένταση…

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του δήμαρχου δεν βρήκε σύμφωνο τον Θανάση Παναγούλη που αντέδρασε με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση στην αίθουσα μεταξύ των δυο ανδρών που δεν επεκτάθηκε χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων… στο σημείο εκείνο η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα. Πάντως όταν αργότερα ανέβηκε στο βήμα και πήρε το λόγο ο κ. Παναγούλης –και έχοντας το Γαβρίλη Λιατσή καθήμενο δίπλα του- δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το «επεισόδιο» θεωρήθηκε λήξαν…

Ο Αντώνης Καράμπελας υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε η παράταξη του λειτουργώντας θεσμικά (σ.σ. είχε σταλεί επιστολή στον δήμαρχο Πύργου), τονίζοντας ότι «η πρωτοβουλία μας είχε στόχο να λάβουμε ως δημ. συμβούλιο τις αποφάσεις που χρειάζονται για να μην υπάρξει κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του λιμανιού. Παράλληλα κάλεσε όσους δημοτικούς σύμβουλους δεν είχαν υπογράψει θετικά το αίτημα –πέρα από τους 8 που το είχαν ήδη κάνει- για να συζητηθεί το θέμα να το πράξουν… κάτι που όμως δεν συνέβη.

«Διαπιστώνει κανείς πως με αυτά που έχουμε ακούσει υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις Υπηρεσίες του δήμου. Θέση μας είναι ότι θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση για θέματα που αφορούν στο λιμάνι του Κατακόλου. Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ, απαντώντας σε ερώτηση μου δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει εκτενώς στο υπόμνημα του γεν. γραμματέα του δήμου Πύργου» είπε ο Γιάννης Αργυρόπουλος.

Ο Θανάσης Παναγούλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «Εμείς άρουμε την εμπιστοσύνη μας στα μέλη του ΔΣ του ΔΛΤΠ κκ Βαρουξή, Αντωνόπουλο, Ρομποτή και Ζαχαροπούλου»…  θέση με την οποία συμφώνησε και ο Λεωνίδας Δημουλιάς.

«Θα τοποθετηθούμε όταν υπάρξουν απαντήσεις από την πλευρά του ΔΛΤΠ, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει δημόσια», δήλωσε ο Χάρης Μιχαλακόπουλος, που στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα αφού αίτημα του για τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κ. Κατσίφα δεν έγινε αποδεκτό.

«Δεν έχουμε αντίρρηση για ειδική συνεδρίαση. Αν το θέμα έμπαινε προ ημερησίας διάταξης δεν θα το ψηφίζαμε γιατί δεν θα υπήρχαν εισηγήσεις. Περιμένουμε τη σχετική εισήγηση» είπε η Άβα Βαγγελάτου.

Ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα συγκεντρωθούν  οι 11 υπογραφές που απαιτούνται».

Τέλος ο –επίσης ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος- Χρήστος Αθανάσουλας υπενθύμισε ότι είναι θετικός –και υπέγραψε σχετικά- για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης διευκρινίζοντας πως «περιμένω και το υπόμνημα του ΔΛΤΠ».

Όλη η επικαιρότητα