Ηλεία

Λιατσής: «Θα κερδίσουμε το στοίχημα και οι τουρίστες θα έρθουν στον Πύργο!»

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, συνάντηση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, μεταξύ του δήμαρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με την εκπρόσωπο του ταξιδιωτικού-τουριστικού γραφείου Navigator Άννα Ηλιοπούλου. Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν μια πρώτης μορφής επικοινωνία με τους τουριστικούς εκπροσώπους στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει η Δημοτική Αρχή για να προσελκύσει τουρίστες στην Πόλη του Πύργου…

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεωνίδας Βαρουξής, ο αντιπρόεδρος Σάκης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος καθώς και ο διευθυντής Προγραμματισμού του  Δήμου Άρης Φιλιππόπουλος και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Σοφία Γούργουρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος ενημέρωσε την κα Ηλιοπούλου για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και θα γίνουν στην πόλη αλλά και για το τι μπορούν να δουν οι επισκέπτες-τουρίστες που θα έρθουν στον Πύργο (σ.σ. ανάμεσα τους το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον ναό του Αγίου Νικολάου, την ιδιωτική λαογραφική έκθεση του Χάρη Κανελλακόπουλου, το λαογραφικό μουσείο δήμου στο Λάτσειο κ.α.). Μίλησε επίσης για τις αναπλάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης και θα αλλάξουν την αισθητική της ενώ ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται και για την δημιουργία Πλανητάριου. «Πάνω από όλα θα έχουμε ανθρώπους διψασμένους να πουν στους επισκέπτες το καλώς ήρθατε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής.

Μετά την συνάντηση ο κ. Λιατσής δήλωσε σχετικά ότι: «Η πρώτη επικοινωνία με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών έτσι όπως εκφράστηκε με την παρουσία της κ. Ηλιοπούλου με ενθουσίασε. Με ενθουσίασε όμως και κάτι άλλο. Η πεντακάθαρη στάση θέση και άποψη που έχει ο πρόεδρος δημοτικού λιμενικού ταμείου για το θέμα της μεταφοράς τουριστών στην πόλη μας. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου θυμίζει τους συμβολαιογράφους μιας και παρουσία του υπογράφουμε ένα συμβόλαιο τιμής και βάζουμε στοίχημα πολύ γρήγορα να γεμίσουμε τον Πύργο με τουρίστες. Του Πύργου που θα είναι πεντακάθαρος, μιας πόλης που έχει ανθρώπους που θα χαμογελάνε και θα υποδέχονται τους τουρίστες και όχι εκμεταλλευτών έμπορων αλλά εκείνων που θα προσδοκούν κέρδος και ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και όχι ευκαιριακά… του Πύργου που θα έχει να δώσει πολλά. Σήμερα έγινε κάτι πολύ σημαντικό, βρεθήκαμε στην αφετηρία και πιστεύω ότι όλη η υπόθεση θα προχωρήσει με γεωμετρική πρόοδο.

Από την πλευρά της η κα Ηλιοπούλου τόνισε πως: «Ότι είπε ο δήμαρχος θα μεταφερθεί στην εργοδοσία μου, τον κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο και τον κ. Άκη Γρηγοριάδη, διευθυντή τμήματος εκδρομών της εταιρείας μας. Και θα δρομολογηθεί από δω και πέρα μια συνεργασία που μόνο σταματημό δεν θα `χει».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος σχολίασε ότι: «Έχουμε βάλει στοίχημα με τον δήμαρχο και θα το καταφέρουμε για την ανάπτυξη του Πύργου … οι τουρίστες της κρουαζιέρας θα έρθουν στον Πύργο γιατί η πόλη πρέπει να αναπτυχθεί. Ο Πύργος, οι έμποροι όλοι, αυτή τη στιγμή παλεύουν με τα ψέματα και θέλουμε τον καλό τουρίστα να έρθει στην πόλη μας. Και τονίζω ότι δεν θέλουμε όλο τον κόσμο να έρθει στον Πύργο, θέλουμε κάποιους από αυτούς.

Όλη η επικαιρότητα