Ζώα

Λιχούδικο ελάφι επιστρέφει σε μίνι μάρκετ για να «κεράσει» και την οικογένειά του (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι ασυνήθιστες οι «συναντήσεις» με την άγρια ζωή για τη Λόρι Τζόουνς, που εργάζεται σε ένα μικρό κατάστημα στο Κολοράντο. Ωστόσο, υπήρξε μία «επίσκεψη» που ξεχωρίζει, κυρίως για την… επανάληψή της.

Αυτή την εβδομάδα, όπως γράφει το The Dodo, η Τζόουνς δέχθηκε την απρόσμενη επίσκεψη ενός ελαφιού. Λίγο αργότερα, καθώς το κοιτούσε έκπληκτη, το περίεργο ελάφι μπήκε μέσα στο κατάστημα σαν οποιονδήποτε πελάτη και περιδιάβαινε στους διαδρόμους.

«Ήταν ξεκαρδιστικό, το έβλεπα να κοιτάει τα γυαλιά και τα πατατάκια. Γελούσα συνέχεια» αφηγείται.

Το ελάφι δεν είναι άγνωστο στην Τζόουνς. Είναι η αρχηγός ομάδας που ζει στην περιοχή και καμιά φορά οι ντόπιοι τα βλέπουν σε κοντινό λιβάδι. Ωστόσο δεν είχε ξαναμπεί μέσα σε κάποιο μαγαζί.

dfoihgiofdh1 dfoihgiofdh2 dfoihgiofdh3

Θεωρώντας πως το ελάφι απλώς έχασε τον δρόμο του, η Τζόουνς αποφάσισε να το «παρασύρει» έξω από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας ένα σνακ για «δόλωμα».

Έτσι κι έγινε, το ελάφι βγήκε και η Τζόουνς θεώρησε πως όλα τελείωσαν.

Αλλά δεν ήταν έτσι.

«Περίπου μισή ώρα μετά, το ελάφι ξαναήρθε με όλη την οικογένειά του» περιγράφει. «Η ελαφίνα είχε μαζί της τα παιδιά της κι ένα νεαρό ελάφι που έχει υιοθετήσει. Με κοιτούσαν από το κατώφλι, σαν να περίμεναν να τους δώσω την άδεια να μπουν, ήταν πολύ αστείο».

dfoihgiofdh4 dfoihgiofdh5 dfoihgiofdh6

Το γιατί η ελαφίνα έδειξε τόσο ενδιαφέρον για το μαγαζί δεν είναι γνωστό, αλλά είναι πιθανό και το σνακ να έπαιξε τον ρόλο του. Η Τζόουνς δεν ξέχασε πάντως πως πρόκειται για άγρια ζώα.

Πήρε άλλο ένα σνακ με φυστικοβούτυρο και έκανε την ελαφίνα και τα μικρά της να την ακολουθήσουν στο λιβάδι. Κανονικά δεν είναι υπέρ του να ταΐζουν οι άνθρωποι τα ελάφια αλλά αποφάσισε να τα επιβραβεύσει με μια μικρή λιχουδιά για την καλή συμπεριφορά τους.

Στη συνέχεια, με ένα χτύπημα των χεριών της, τα «έστειλε» τρέχοντας στο κοντινό δάσος.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα