Θέλετε να ζήσετε μέχρι τα 100; Αυτός ο χειρουργός – ογκολόγος έχει βρει τη φόρμουλα

«Ποιο το νόημα να καθυστερήσει ο θάνατος, αν δεν ενισχύουμε τη ζωή;» αναρωτιέται ο Δρ Peter Attia. Είναι ένα ερώτημα στο οποίο ο πρώην χειρουργός – ογκολόγος που έγινε σύμβουλος διαχείρισης και τώρα συγγραφέας μπεστ σέλερ αφιερώνει τη ζωή του.

Τα 4 ζώδια που δεν αντέχουν τη μοναξιά μετά από ένα χωρισμό

Κάθε χωρισμός ανατρέπει τα δεδομένα μας και είναι γεγονός ότι, στην αρχή, λίγο πολύ, όλοι δυσκολευόμαστε στο να προσαρμοστούμε στη νέα ροή της καθημερινότητάς μας. Μια σχέση όμως πρέπει να τελειώνει όταν οι άνθρωποι δεν νιώθουν καλά μέσα σε αυτή.

Τέσσερις και μια συμβουλές για να κάνουμε τη φετινή Καθαρά Δευτέρα, πραγματικά καθαρή!

Πόσοι από εμάς έχουμε αναλογιστεί τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν σε πολλές περιπτώσεις οι αγαπημένες και παραδοσιακές αυτές συνήθειες; Άραγε, πόσο «καθαρό» είναι το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας;

Καθαρά Δευτέρα: Η συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας λαγάνα!

Λαγανα, το νηστίσιμο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας, που σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας για τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ένα ψωμί απλό στην παρασκευή του, επίπεδο, φτιαγμένο με ταπεινά υλικά, παραπέμπει στη λιτή περίοδο που μας οδηγεί στο Πάσχα.

sarakostianotrapezi.jpg

Τα παραδοσιακά της Καθαράς Δευτέρας

Τελειώνει το Τριώδιο και αρχίζει η Σαρακοστή. Σε 40 μέρες έχουμε το ΠΑΣΧΑ. Αγαπημένες φίλες, πιστές στη θρησκεία μας αρχίζουμε τη νηστεία ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης θυσίας του Θεανθρώπου.

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα 3 πιο τυχερά λουλούδια της άνοιξης

Εκτός από κάποιους γενικούς κανόνες που «βαφτίζουν» φυτά και λουλούδια μαγνήτες θετικής ή αρνητικής ενέργειας αντίστοιχα, υπάρχουν και οι εποχές που καθορίζουν το πόσο τυχερά ή άτυχα είναι αυτά. Η πρώτη μέρα της άνοιξης πλησιάζει (20 Μαρτίου) και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να κάνεις τις ανάλογες επιλογές στα λουλούδια που θα φωτίσουν και θα δώσουν χρώμα στο σπίτι σου.

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι λαγάνες που ξεφεύγουν από τις κλασικές και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες

Οι λαγάνες είναι αναπόσπατο κομμάτι στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και ένας φούρνος στη Θεσσαλονίκη, έχει καταφέρει να γίνει θέμα συζήτησης με τις δημιουργίες του…

Το αγαπημένο ρόφημα που έπινε ο Μπετόβεν είναι το νέο ελιξίριο μακροζωίας και ευτυχίας

Ο Γερμανός μουσουργός Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, μία από τις κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες όλων των εποχών, δεν μπορούσε να ξεκινήσει την ημέρα του χωρίς ένα συγκεκριμένο ρόφημα: τον καφέ.

Το «σύνδρομο της μεγάλης κόρης»: Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή σας

Είστε σε μεγάλο βαθμό οργανωτική, υπερσυγκεντρωτική και κάπως τελειομανής; Έχετε βαρεθεί να αναλαμβάνετε διαρκώς την ευθύνη για όλα; Εάν αυτά σας φαίνονται κάπως οικεία, τότε ενδεχομένως να έχετε το «σύνδρομο της μεγάλης κόρης».

Συνταγή για παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, με 5 υλικά

Η συνταγή της ταραμοσαλάτας δεν είναι δύσκολη, έχει λίγα υλικά και η γεύση της είναι εγγυημένη. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ταραμάς (λευκός στην προκειμένη περίπτωση) ψωμί, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και φυσικό χυμό λεμόνι.

Καθαρά Δευτέρα: Φτιάχνουμε σπιτική λαγάνα με συνταγή Άκη Πετρετζίκη

Η λαγάνα είναι το αναπόσπαστο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας και δεν λείπει από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι. Σας βρήκαμε μία εύκολη και νόστιμη σπιτική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Μπούτι κοτόπουλο με ντοματίνια και μανιτάρια

Πανεύκολη, γρήγορα και ταυτόχρονα χορταστική συνταγή για μικρούς και μεγάλους, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά. Λαχταριστό μπούτι κοτόπουλο με ντοματίνια και μανιτάρια από τον Ηλείο σεφ Γιώργο Τσούλη.

«Καμπανάκι» για τις γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη – Αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων

Αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ νέα έρευνα έδειξε ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι γυναίκες.

Όλη η επικαιρότητα