«Καμπανάκι» για τις γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη – Αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων

Αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ νέα έρευνα έδειξε ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι γυναίκες.

Η άγνωστη ιστορία πίσω από την Ημέρα της Γυναίκας

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι και πάλι εδώ, και μαζί της η ευκαιρία να τονιστεί η συνεισφορά των γυναικών στην ιστορία, την κοινωνία και την πολιτική. Ποιες είναι όμως οι απαρχές αυτής της μέρας;

Cupcakes για καλό σκοπό – Μεταφέρουν το μήνυμα ενάντια στη βία των γυναικών

Τριακόσια cupcakes διακοσμημένα με ροζ και άσπρη ζαχαρόπαστα, τα οποία θα μεταφέρουν το ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία των γυναικών,ετοιμάζονται να πουληθούν αύριο, Παρασκευή, στο πλαίσιο τηςΠαγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας και όλα τα έσοδα θα προσφερθούν για καλό σκοπό.

Ιράν: Μαρτύριο η ζωή των γυναικών – Μαστίγωμα, φυλάκιση και πρόστιμα σε όσες οδηγούν και δεν φορούν μαντίλα

Οι ιρανικές αρχές επιβάλλουν «γενικευμένη παρακολούθηση» των γυναικών στον δημόσιο χώρο και οι «μαζικοί έλεγχοι της αστυνομίας» στις οδηγούς, για να διασφαλιστεί ότι φορούν και στο τιμόνι του αυτοκινήτου τους την υποχρεωτική ισλαμική μαντίλα, έχουν οδηγήσει «σε δεκάδες χιλιάδες» κατασχέσεις αυτοκινήτων, καταγγέλλει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.

H Gloria Estefan συμβουλεύει τους γονείς για το πώς να προστατεύουν τα παιδιά τους, μιλώντας ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που έζησε στα 9 της χρόνια

Η Gloria Estefan μίλησε περαιτέρω για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από ένα μέλος της οικογένειάς της σε ηλικία μόλις 9 …

Στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Μαρτίου από τις 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου, αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι, η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Face roller: Το πολύτιμο, αλλά οικονομικό αξεσουάρ που ξανανιώνει το δέρμα – Μειώνει φλεγμονή και πρήξιμο

Μπορεί ένα απλό, οικονομικό αξεσουάρ να προσφέρει νεανική όψη στο δέρμα, διατηρώντας καθημερινά την αίσθηση φρεσκάδας του; Ναι, διαβεβαιώνει η δερματολόγος …

7 συμβουλές για άψογη επιδερμίδα από τη facialist της Jennifer Aniston

Η Joanna Czech είναι αισθητικός από τη Νέα Υόρκη και είναι διάσημη για τη μοναδική θεραπεία προσώπου που κάνει και στην οποία υποκλίνονται οι celebrities, ειδικά κατά την περίοδο των βραβείων. «Η πρώτη μου δασκάλα ομορφιάς στην Πολωνία μού είπε να μεταχειρίζομαι το δέρμα σαν σφουγγάρι και τους μυς σαν ζυμάρι», λέει η ίδια και για να κάνει την επιδερμίδα των διάσημων πελατών της να δείχνει σαν καινούργια, αφιερώνει μια ολόκληρη ώρα «σφυροκοπώντας» με μασάζ το πρόσωπό τους.

Οι προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου

“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν” είχε πει ο Ιπποκράτης, τονίζοντας την εξασφάλιση καλύτερης υγείας μέσω της πρόληψης. Κι ενώ όλες μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε τα τακτικά μας τσεκάπ, ο φόβος για το “τι θα δείξουν οι εξετάσεις” ορισμένες φορές υπερτερεί και μας καθιστά ασυνεπείς στα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής μας, τα ιατρικά.

6 τρόποι για να γυμναστείς ακόμα κι αν είσαι κουρασμένη

Για να μην απομακρυνθείς εντελώς από τους fitness στόχους που έχεις βάλει, μπορείς να δοκιμάσεις έναν (ή περισσότερους) από τους παρακάτω τρόπους σωματικής άσκησης. Δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο (wink).

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ανεκτέλεστο το 60% των παραπεμπτικών για μαστογραφία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καθώς το 60% των SMS που εστάλησαν μέσα σε ένα έτος για την διενέργεια μαστογραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» έμεινε ανεκτέλεστο.

Tips για να λάμψεις στη βραδινή έξοδο για του Αγίου Βαλεντίνου

Η μέρα των ερωτευμένων πλησιάζει, τα σχέδια για το βράδυ έχουν ήδη γίνει κι εσύ νιώθεις έτοιμη να τραβήξεις όλα τα βλέμματα (και ειδικά του αγαπημένου σου) πάνω σου. Ακόμα κι αν αποφασίσεις να βγεις με τις φίλες σου, αξίζει να είσαι το ίδιο λαμπερή και όμορφη.

Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από αυτοάνοσα νοσήματα

Οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να νοσήσουν από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο λύκος και η σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Cell».Οι συγγραφείς της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ υποστηρίζουν ότι ένας τύπος μορίου που απαντάται μόνο στις γυναίκες ευθύνεται για αυτή τη διαφορά στα ποσοστά εμφάνισης της νόσου ανάμεσα στα δύο φύλα.

Αύξηση επιδόματος γέννησης: Τι απαντούν οι εκπρόσωποι των συλλόγων πολυτέκνων και τριτέκνων Ηλείας

Μέτρα που αποτελούν μια «δόση» οικονομικής στήριξης στις οικογένειες που τεκνοποίησαν το 2023 με βασικό την αύξηση του επιδόματος γέννησης …

Τα βαρέα μέταλλα μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση στις ωοθήκες των γυναικών μέσης ηλικίας

Τα βαρέα μέταλλα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις γυναίκες μέσης ηλικίας, οι οποίες μπορεί να έχουν λιγότερα ωάρια στις ωοθήκες τους, καθώς πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism».

Εννέα κίνδυνοι για την υγεία που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες μετά τα 40

Με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της 42χρονης πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η Sun φέρνει στην επιφάνεια ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες μετά την ηλικία των 40 ετών.

Η Emma Watson με κοντό pixie κούρεμα μετά από πολλά χρόνια

Με τα κοντά κουρέματα να αποτελούν μερικές από τις πιο must επιλογές, είναι πολύ λογικό να βλέπουμε όλο και περισσότερα celebrity girls να αποχωρίζονται το μακρύ μήκος των μαλλιών τους και να στρέφονται σε πιο ένα πιο κοντό haircut.

7 μυστικά για να φροντίσεις τα μαλλιά σου τον χειμώνα

Τα μαλλιά δεν εκτιμούν καθόλου το κρύο, τον αέρα και τη βροχή. Ακόμα κι αν δεν έχει πέσει αρκετά η θερμοκρασία, μην αφήσεις τη φροντίδα των μαλλιών στην τύχη τους. Έχουν ανάγκη από την αμέριστη προσοχή σου καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Καθεστώς πρόσφυγα παραχωρεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Γυναίκες που διαφεύγουν από τις χώρες τους λόγω ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να λαμβάνουν καθεστώς πρόσφυγα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απεφάνθη σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιράν: Μια γυναίκα καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώσεις επειδή δεν φορούσε την ισλαμική μαντίλα

Μια Ιρανή καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώσεις και πρόστιμο για προσβολή της ισλαμικής ηθικής επειδή δεν φορούσε την ισλαμική μαντίλα,ανακοίνωσε η δικαστική αρχή.

Μαύροι κύκλοι: Πώς να τους «σβήσετε» και να δείξετε νεότεροι

Ολοκληρώνεται σύντομα και φέτος η εορταστική περίοδος, με οικογενειακές και φιλικές συναντήσεις, ενώ συχνά η διασκέδαση μας στέλνει για ύπνο τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως συμβαίνει πάντα, όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Μια απ’ αυτές οι μαύροι κύκλοι και η κουρασμένη επιδερμίδα!

Όλη η επικαιρότητα