Το «σύνδρομο της μεγάλης κόρης»: Τι είναι και πώς επηρεάζει τη ζωή σας

Είστε σε μεγάλο βαθμό οργανωτική, υπερσυγκεντρωτική και κάπως τελειομανής; Έχετε βαρεθεί να αναλαμβάνετε διαρκώς την ευθύνη για όλα; Εάν αυτά σας φαίνονται κάπως οικεία, τότε ενδεχομένως να έχετε το «σύνδρομο της μεγάλης κόρης».

Νηπιαγωγός θεωρεί υπαίτιους τους γονείς των μαθητών της για το γεγονός ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία

Η αποτυχία, όσο δυσάρεστη κι αν είναι ως γεγονός, αποδεικνύεται πολύτιμο εργαλείο για κάθε άνθρωπο, αφού του δίνει τη δυνατότητα …

Ταΐζετε το μωρό με μπιμπερό; Οκτώ κινήσεις SOS

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Βόρεια Αμερική νοσηλεύονται κάθε χρόνο με γαστρεντερίτιδα περίπου πέντε φορές περισσότερα βρέφη που τρέφονται με έτοιμο γάλα απ’ ό,τι βρέφη που θηλάζουν, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απροσεξία των γονιών σε θέματα υγιεινής. Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η ετοιμασία του μπιμπερό επιβάλλει κανόνες που πρέπει ν’ ακολουθεί πιστά κάθε γονιός.

Λόγοι που μπορούν να κάνουν ένα παιδί να γκρινιάζει και τρόποι διαχείρισης

Πόσες φορές έχετε δει το πανέμορφο προσωπάκι του λατρεμένου σας παιδιού να σκοτεινιάζει και στη συνέχεια τη σκηνή να συνοδεύουν φωνές και κλάματα; Αν η απάντηση είναι λίγες, τότε ανήκετε στη μειοψηφία και σας προτείνουμε να απολαύσετε τις στιγμές ηρεμίας. Στην περίπτωση όμως που η γκρίνια είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας, τότε πρέπει να δράσετε άμεσα.

Πόσο σημαντική είναι η φυσική δραστηριότητα και η άσκηση για τα παιδιά

Τα παιδιά από τη νηπιακή ηλικία έχουν έμφυτη την ανάγκη για κίνηση, αλλά για να κρατήσουν το ίδιο ενδιαφέρον μεγαλώνοντας χρειάζεται να επιστρατεύσουμε περισσότερα κίνητρα, προκλήσεις και έξυπνα ερεθίσματα.

Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Οδηγίες προς τους γονείς μετά τα τελευταία περιστατικά – Μετάδοση, διάγνωση και θεραπεία

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα περιστατικά διεισδυτικού στρεπτόκοκκου με τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας να δίνουν μια σειρά από οδηγίες σε ενήλικες και παιδιά.

Ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media;

Οι απόψεις γύρω από αυτό το θέμα είναι πολλές και διάφορες. Άλλες πιο αυστηρές, άλλες περισσότερο στη μέση και άλλες πιο χαλαρές. Όλες όμως είναι σεβαστές και ο κάθε γονιός έχει τα δικά του κριτήρια με βάση τα οποία λειτουργεί και προσωπικά δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν.

Πόσα δώρα χρειάζονται πραγματικά τα παιδιά;

Πόσα δώρα παίρνουν τα παιδιά τα Χριστούγεννα; Και πόση χαρά τελικά νιώθουν; Μήπως τα πολλά δώρα οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα; Μήπως ο υπέρμετρος καταναλωτισμός στερεί το συναίσθημα της χαράς και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων;

Μαμά, υπάρχει Άγιος Βασίλης; – Ποια είναι η σωστή απάντηση

Τα Χριστούγεννα φέρνουν στο προσκήνιο το ζήτημα της ύπαρξης του Άγιου Βασίλη σε σχέση με τα παιδιά. Υπάρχει κατάλληλη στιγμή να τους πούμε την αλήθεια; Πότε είναι αυτή;

Η νούμερο ένα συμβουλή που δίνουν οι ψυχολόγοι του Χάρβαρντ για να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας

Η υπερπληροφόρηση με την οποία βομβαρδιζόμαστε επεκτείνεται και στα άρθρα που απευθύνονται για γονείς, με αποτέλεσμα συχνά να καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε ποιος είναι, τελικά, ο «σωστός» τρόπος να μεγαλώσουμε ένα παιδί.

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τις τραγικές ειδήσεις

Είμαι από τους ανθρώπους που αποφεύγω να ανοίγω τηλεόραση στο σπίτι – εξαιρούνται πάντα οι σειρές του Netflix -, προτιμώ να μαθαίνω τα νέα μέσα από έγκυρα ενημερωτικά sites.

Κοξάκι στα παιδιά – Έξαρση στον Πύργο

Έξαρση φαίνεται να παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο εντεροϊός κοξάκι (coxsackie) στην περιοχή του Πύργου, με αρκετά παιδιά και κυρίως νήπια να νοσούν από την επονομαζόμενη νόσο των χεριών, των ποδιών και του στόματος.

Οι φωνές γκρεμίζουν την επικοινωνία του γονιού με το παιδί

«Οι φωνές δεν λειτουργούν ως μέσο διαπαιδαγώγησης, μιλήστε στα παιδιά πιο αργά και πιο σιγά, ακόμη και όταν εκείνα ωρύονται». Από αυτό το αξίωμα ορμώμενη η καθηγήτρια παιδαγωγικής προσχολικής ηλικίας στο UCLA, Ταμάρ Αντριους, θα μιλήσει για το πλήθος των προκλήσεων με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς μικρών παιδιών, στο Brightstart Conference 2022, που ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα στον «Ελληνικό Κόσμο».

5 σημάδια αυτισμού που πρέπει να προσέξει ένας γονέας

Ο αυτισμός είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο που ένα άτομο επικοινωνεί, αλληλεπιδρά και αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Στα παιδιά, ο αυτισμός συχνά αναφέρεται ως «παιδικός αυτισμός» ή «παιδική διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD)».

Real talk: «Είναι κακό να πω όχι στο παιδί μου όταν θέλει να παίξουμε;»

Κάθε φορά που θέλει το παιδί σου να παίξετε και εσύ δεν μπορείς, σε φαντάζομαι να ανάβει το λαμπάκι του «bad parent» πάνω από το κεφάλι σου! Μη φοβάσαι όμως. Είμαι εδώ για να σε βεβαιώσω ότι ΔΕΝ είσαι κακός γονιός αν δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια με το παιδί σου.

Το παιχνίδι που θα κάνει το παιδί σου πιο έξυπνο ενήλικα

Τα παζλ είναι ένα κλασικό παιχνίδι για παιδιά κάθε ηλικίας. Διατίθενται σε διάφορους τύπους, υλικά και επίπεδα δυσκολίας, που προκαλούν τις δεξιότητες των παιδιών, καθώς μεγαλώνουν.

Όλη η επικαιρότητα