Τεχνολογία

Lightphone: αυτό είναι το αντι-smartphone

832009_light_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

To Lightphone, που έκανε μόλις το ντεμπούτο του στο Kickstarter και ήδη σπάει ταμεία, ισχυρίζεται ότι αποτελεί το αντίδοτο στον βομβαρδισμό από έξυπνα κινητά με χιλιάδες λειτουργίες. Το gadget που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει έως 20 ημέρες, το μόνο που κάνει είναι να πραγματοποιεί και να δέχεται κλήσεις και τίποτε άλλο.  

Η συσκευή, που θα κοστίζει 100 δολάρια, διαθέτει μόνο μια υποδοχή για κάρτα sim, φορτίζεται μέσω USB και εκτός από τις κλήσεις  που μπορεί να δεχτεί ακόμα και από το κανονικό σας smartphone, λειτουργεί και ως φακός.    

Οι εμπνευστές του, που υλοποίησαν τα πρώτα σχέδια του Lightphone στα πλαίσια ενός εργαστηρίου 30 ημερών της Google, στηρίζουν την ιδέα τους στη θεωρία ότι η πραγματική ευτυχία υπάρχει μόνο όταν είμαστε παρόντες σε σημαντικές στιγμές, αναπόσπαστοι από οθόνες και ειδοποιήσεις. Και το Lightphone κάνει ακριβώς αυτό. Δηλαδή προσφέρει την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από κάθε είδους σύνδεση που μας αποσπά την προσοχή από κάθε σημαντική μας στιγμή.  

Η καμπάνια της συσκευής, που θα ξεκινήσει να διατίθεται το Καλοκαίρι του 2016, με 39 ημέρες ακόμη έως την ολοκλήρωσή της, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 106.000 από τα 200.000 δολάρια που είναι το ποσό-στόχος της χρηματοδότησής της.   

Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα