Λιμάνι Κατακόλου: Θετικά νέα για τις αφίξεις του 2019

Μικρότερο αναμένεται το ποσοστό της μείωσης
σύμφωνα με τα νέα δεδομένα..

 

Επίλογο στις αφίξεις για το 2018 στο λιμάνι του Κατακόλου έγραψε χθες το κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa», το οποίο ήταν αυτό που έκανε «ποδαρικό» στη χρονιά που σε λίγες ημέρες τελειώνει ενώ θα είναι το ίδιο που θα ανοίξει τον «λογαριασμό» των αφίξεων για το 2019…

«Λογαριασμός» που –όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου- αναμένεται να είναι μειωμένος σε ποσοστό 10% στη νέα χρονιά, αν και πριν λίγο καιρό τα στοιχεία έδειχναν ότι θα ήταν μεγαλύτερη.

Μιλώντας σχετικά, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ότι «Το Costa Luminosa που σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθε με 2.800 επιβάτες και 800 άτομα προσωπικό, είναι το γούρι του λιμανιού του Κατακόλου αφού θα είναι η 4η χρονιά που θα μας κάνει ποδαρικό. Το 2018 δεν ήταν όπως το 2017 όμως κλείνει καλά, τηρουμένων των αναλογιών. Ακριβείς αριθμοί δεν υπάρχουν ακόμα αφού ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ώρα όμως είμαι ευχαριστημένος για τη φετινή χρονιά.  Όσο για το 2019 τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Αυτό γιατί πριν ένα μήνα τα στοιχεία μας οδηγούσαν σε πρόβλεψη για μείωση αφίξεων 18%, κάτι όμως που ανατρέπεται αφού με τα νέα στοιχεία αναμένουμε η μείωση να είναι μικρότερη, περίπου στο 10%. Ο αριθμός είναι καλός σε σχέση με την κρίση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο στο χώρο της κρουαζιέρας με κύρια αιτία τις ενέργειες του Τούρκου πρόεδρου Ερντογάν που έχει επηρεάσει περισσότερο, φυσικά, την χώρα του. Τα θετικά νέα έρχονται από χώρες όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο, που αλλάζουν τα δεδομένα. Το Κατάκολο έχει την ευτυχία να βρίσκεται πάνω στη ρότα των πλοίων που κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν την Αδριατική από και προς την Ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να είναι σταθμός για τις κρουαζιέρες. Φυσικά δεν ξεχνάμε και το brand name της Αρχαίας Ολυμπίας. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι αφίξεις να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα».

Παράλληλα ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως «μέσα στο 2019 να ξεκινήσουν και τα έργα ανάπλασης του χώρου της χερσαίας ζώνης που αναμένεται ν` αλλάξουν την εικόνα του λιμανιού προς το καλύτερο».

Τέλος ο κ. Αντωνόπουλος πρόσθεσε πως «από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου γίνονται ενέργειες για την βελτιστοποίηση της ασφάλειας του λιμανιού όπου έχουν γίνει πολλά θετικά και με τη στήριξη του Ομίλου Λάτση, γεγονός για το οποίο σύσσωμο το ΔΣ εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας».