Λιμεναρχείο Κατακόλου: Με ευχές και προσδοκίες καλής συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τελέστηκε ο αγιασμός

Με την ευχή και την προσδοκία της καλής συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τελέστηκε χθες το πρωί αγιασμός στο Λιμεναρχείο Κατακόλου από τον ιερέα και αξιωματικό του Λιμενικού, π. Δημήτριο  Βαρσαμίδη.

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για το Λιμενικό στο Κατάκολο, ένεκα μεταναστών αλλά και άλλων ζητημάτων, ο π. Δημήτριος αξιοποίησε την ευκαιρία να στείλει το μήνυμα της Χριστιανικής Εκκλησίας, τελώντας ουσιαστικό και όχι τυπικό αγιασμό.

Επικαλούμενος την παραβολή του κακού δούλου, στον οποίο χαρίστηκαν τα χρέη από τον κύριό του, αλλά ο ίδιος δεν χάρισε το  πολύ μικρότερο χρέος του σε άλλον δούλο, ο π. Δημήτριος ανέλυσε το ηθικό δίδαγμα της παραβολής, λέγοντας ότι αν μάθουμε να συγχωρούμε, θα βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας.

«Ο Κύριος και Θεός μάς συγχωρεί όλες τις αμαρτίες και τα λάθη, αλλά εμείς ενίοτε μέσα στην καθημερινότητά μας δεν συγχωρούμε τους διπλανούς μας και συχνά πυκνά αντιδρούμε ή και επιτιθέμεθα με λόγια και πράξεις. Ενώ ο άπειρος και αγαθός Θεός μάς συγχωρεί τα πάντα, εμείς που είμαστε ατελείς άνθρωποι, δεν συγχωρούμε τον διπλανό μας. Είναι καλό, πρωτίστως για εμάς τους ίδιους, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στους συνανθρώπους μας και έτσι θα είμαστε πιο ήρεμοι. Αν πούμε μια συγγνώμη, θα δείτε ότι θα γίνει καλύτερη η δική μας ζωή», τόνισε ο π. Δημήτριος καθαγιάζοντας τους παριστάμενους και το κτίριο….

 

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.Πατρίς