Ηλεία

«Λίμνες» στα Σαβάλια… «βομβαρδισμένο» τοπίο στην Πηνεία!

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα κυρίως στην αγροτική οδοποιία, προκάλεσε η παρατεταμένη βροχόπτωση στον δήμο Ήλιδας, ενώ κάποιες κατοικίες στην περιοχή των Σαβαλίων κινδύνευσαν να πλημμυρίσουν, αφού τα νερά έφτασαν στις πόρτες των σπιτιών.

Το αγροτικό οδικό δίκτυο της Πηνείας θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο. Οι μεγάλες ποσότητες νερού, «κατέβασαν» χώματα, με αποτέλεσμα κάποια σημεία να είναι απροσπέλαστα.

Στην περιοχή των Σαβαλίων τα χωράφια, κυρίως πίσω από το εργοστάσιο «Κύκνος» θύμιζαν μια απέραντη λίμνη, με τα κανάλια να έχουν υπερχειλίσει. Οι κάτοικοι μιλούν για ακαθάριστο αρδευτικό δίκτυο, που είχε ως συνέπεια από την παρατεταμένη βροχόπτωση να μην μπορεί να γίνει η απορροή και η μεγάλη ποσότητα νερού να καταλήξει στις παρακείμενες καλλιέργειες.

Μάλιστα, το νερό έφτασε μέχρι και τις κατοικίες στην πλευρά του χωριού προς τον Αμπελόκαμπο, με τους περιοίκους να μιλούν για βουλωμένα, αλλά και για κλεισμένα φρεάτια.

Από την έντονη βροχόπτωση κινδύνεψε το σπίτι στο οποίοι διαμένει ο κ. Φίλιππος Σπυρόπουλος με την γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά τους: «Το νερό έφτασε στο ένα μέτρο έξω από το σπίτι. Έβρεχε όλο το βράδυ. Το νερό έφτασε έξω από το σπίτι, έξω από την πόρτα. Έχουν κλειστεί τα φρεάτια, κάποιοι έχουν χτίσει πάνω σε αυτά. Μπροστά από το σπίτι, το φρεάτιο ήταν γεμάτο μπάζα. Και όταν κατάλαβα τι θα μπορούσε να συμβεί άρχισα, να το καθαρίζω. Όλα τα νερά καταλήγουν μπροστά στο σπίτι. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόσο στην περιοχή των Σαβαλίων, όσο και στα χωριά της Πηνείας, έφτασαν συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι άρχισαν να απομακρύνουν φερτά υλικά, αλλά και να προβαίνουν στην απορροή υδάτων στα σημεία που βρίσκονται σπίτια.

Για μεγάλα προβλήματα μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος απέστειλε έγγραφο για την ανάγκη συνδρομής με μηχανήματα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης, αλλά και διευθέτησης για επικείμενη παρατεταμένη βροχόπτωση.

«Και στα Σαβάλια είχαμε προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίσαμε, αλλά σε πολλά χωριά της Πηνείας η κατάσταση ήταν δύσκολη. Το αγροτικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές και χρειάζεται η συνδρομή και μηχανημάτων από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας», επεσήμανε ο κ. Χριστοφόρου.

Όλη η επικαιρότητα