Κόσμος

«Λήξαν το θέμα», ο Φιγιόν οδηγεί τη γαλλική Δεξιά στις κάλπες

Ακούστε το άρθρο
Το κουμπί της επανεκκίνησης στην προεκλογική εκστρατεία του Φρανσουά Φιγιόν πατά η ηγετική ομάδα των Ρεπουμπλικανών κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης που έλαβε χώρα στη σκιά της εσωκομματικής αμφισβήτησης στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού εξαιτίας του σκανδάλου με την αργομισθία της συζύγου του.

Η Δεξιά είναι «ενωμένη και αποφασισμένη» γύρω από τον Φιγιόν, λέει η πολιτική επιτροπή των Ρεπουμπλικανών και ανακοινώνει ότι στηρίζει ομόφωνα την υποψηφιότητά του.

Μετά την έκταση σύγκληση της πολιτικής επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στο Παρίσι ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης Μπερνάρ Ακογιέ επιβεβαίωσε τη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι το κόμμα είναι ξανά ενωμένο και λανσάρει ξανά την εκστρατεία Φιγιόν.

«Η πολιτική επιτροπή επαναλαμβάνει ομόφωνα τη στήριξή της στον Φρανσουά Φιγιόν» δήλωσε από πλευράς του πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ, συμπληρώνοντας ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι» γύρω από τον υποψήφιό τους που βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου αργομισθίας με πρωταγωνιστές τη σύζυγο και τα παιδιά του.

«Η συζήτηση έληξε» δήλωσε ο Λαρσέ.

Είχε προηγηθεί η άρνηση του Αλέν Ζιπέ να αντικαταστήσει τον Φιγιόν στην προεδρική κούρσα χωρίς να κάνει αναφορά σε εναλλακτικούς υποψηφίους.

Από πλευράς του ο ανυποχώρητος Φιγιόν επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β’» στην υποψηφιότητά του, τη «μοναδική νόμιμη».

«Είναι καιρός τώρα ο καθένας εξ ημών να ανακάμψει και να λογικευτεί, καθώς οι ψηφοφόροι μας δεν συγχωρούν εκείνους που συνεχίζουν να χύνουν το δηλητήριο του διχασμού» υπογράμμισε σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Ο Φιγιόν ανέφερε επίσης ότι είναι έτοιμος να παραστεί σε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ.

«Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο σε μάταιες συζητήσεις, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά και τους υποψηφίους της Αριστεράς που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μπροστά στο ενδεχόμενο διχασμού μας» σημείωσε ο Φιγιόν στην ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα