Λολίτα Λύμουρα: Το «μυαλό» της Εθνικής Γυναικών έχει «ρίζες» από την Ηλεία!

Η υπέρβαση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Γυναικών μπορεί να μην ολοκληρώθηκε, αφού δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωμπάσκετ ωστόσο ακόμα και η 4η θέση συνιστά τεράστια επιτυχία και οι παίκτριες του Κ. Κεραμιδά επέστρεψαν έχοντας πετύχει και με το παραπάνω τους στόχους τους.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των κοριτσιών, όπως είναι λογικό τα φλας έχουν πέσει πάνω τους και στην επιφάνεια βγαίνουν συνεχώς ιστορίες που αφορούν τη ζωή και την καριέρα τους.

Πριν κάποιες μέρες είχαμε αναφερθεί στη «βενιαμίν» της Εθνικής ομάδας, Ελεάννα Χριστινάκη και την ηλειακή της καταγωγή, ωστόσο αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ακόμα μια παίκτρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έλκει την καταγωγή της από το Νομό μας.

Ο λόγος για την Λολίτα Λύμουρα, το «μυαλό» της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ που ολοκληρώθηκε, με την παίκτρια του ΠΑΟΚ να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και το μυαλωμένο παιχνίδι της.

Η Λολίτα, λοιπόν, έχει «ρίζες» από την Ηλεία και συγκεκριμένα το πατρικό της σπίτι, πριν ο παππούς της Τάσος Λύμουρας της (είναι ορφανή από πατέρα) μετακομίσει στην Αθήνα, βρισκόταν στο Καταράχι, λίγο πριν το – τότε – 2ο Δημοτικό σχολείο Πύργου (σήμερα εκεί είναι το Νηπιαγωγείο Καταραχίου). Στα παιδικά της χρόνια μάλιστα, και ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η διεθνής γκαρντ επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την περιοχή.

Εκεί που βρισκόταν το πατρικό σπίτι της οικογένειας, σήμερα κατοικεί η αδελφή του παππού της, Βάσω Λύμουρα, συζ. Πέτρου Πολίτη και λίγο πιο κάτω, κοντά στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας, ο αδελφός του παππού της, Ηρακλής Λύμουρας.

Έχει στενή συγγένεια με την οικογένεια του δικηγόρου Β. Λίμουρα, με τον οποίο η οικογένειά της ακόμα και σήμερα έχει επαφές, με τις οικογένειες που ακούν στο όνομα Λίμουρα και διαμένουν στον Πύργο καθώς και με τις οικογένειες των Δικηγόρων Παναγούλια Σπύρου, Παναγούλια Τάσου και με τις οικογένειες των αδελφών Φάμελου.

Η Λολίτα έχει άλλα δυο αδέλφια, την Αφροδίτη και τον Φίλιππο και η οικογένεια της διαμένει στη Νίκαια Αττικής. Κατά την διάρκεια του Ευρωμπάσκετ  η 32χρονη κορυφαία πλέι-μέικερ ανανέωσε την συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ ενώ  στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Πρωτέα Βούλας, Παναθηναϊκού και Αθηναϊκού, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στον Εθνικό.