Κόσμος

Λονδίνο: Ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι θα απογειώνουν drones στο Χίθροου από τις 13 Σεπτεμβρίου

Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για μια ενέργεια για την οποία η οργάνωση λέει πως θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει τα αεροπλάνα

Βρετανοί ακτιβιστές κατά της κλιματικής απορρύθμισης ανακοίνωσαν ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώνουν drones-παιγνίδια πάνω από το αεροδρόμιο του Χίθροου, μια ενέργεια που είναι πιθανό να καθηλώσει όλες τις πτήσεις, με στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η ομάδα «Heathrow Pause» (Παύση Χίθροου) ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει drones-παιγνίδια μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου, μια ενέργεια για την οποία η οργάνωση λέει πως θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει τα αεροπλάνα.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να προσελκύσουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα», ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Το Χίθροου είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης.

Εκπρόσωπος του Χίθροου αρνήθηκε να προβεί άμεσα σε σχόλιο.

Η Heathrow Pause ανακοίνωσε πως τα drones θα πετούν όχι ψηλότερα από το ύψος ενός ανθρώπου και πως θα προειδοποιήσει το αεροδρόμιο μία ώρα νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα