Κόσμος

Λονδίνο: Εκρηξη σε βαγόνι του μετρό με πολλούς τραυματίες

Ακούστε το άρθρο

Μικρή έκρηξη σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από την έκρηξη τραυματίστηκαν 22 άτομα. Το περιστατικό χειρίζεται η αντιτρομοκρατική.

Οι αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία των συρμών ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon. Στο σημείο βρίσκονται ένοπλοι αστυνομικοί, πυροσβέστες, καθώς και διασώστες με ασθενοφόρα.

Οι 18 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και κανένας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ το Skynews μεταδίδει ότι υπάρχουν και παιδιά μεταξύ των τραυματιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα λευκό δοχείο, φωτογραφία του οποίου κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί περιγράφουν σαν «κουβά με μαγιονέζα», εξερράγη μέσα στο βαγόνι, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.

Αρκετοί από τους επιβάτες υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ άλλοι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν όλοι ταυτόχρονα από την ίδια έξοδο.

Μια αυτόπτης μάρτυρας, περιέγραψε στο BBC  τις στιγμές πανικού που επικράτησαν τη στιγμή της έκρηξης.

«Ορδές ανθρώπων προσπαθούσαν να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Στην αρχή νόμισα πως όλοι βιάζονταν να πάνε στις δουλειές τους αλλά μετά κοίταξα τις σκάλες που ήταν γεμάτες κόσμο. Υπήρχαν άνθρωποι πεσμένοι στο πάτωμα, έσπρωχναν ο ένας τον άλλο, άλλοι έκλαιγαν και έτρεμαν»

«Ειδα πολλούς ανθρώπους γεμάτους αίματα και άλλους να κουτσαίνουν» προσέθεσε.

Πηγή: Καθημερινή

Όλη η επικαιρότητα