Γ Εθνική

Λόρι Κέρι (Αστέρας Αμαλιάδας): «Όταν σημείωσα το γκολ, σκέφτηκα ότι παραμείναμε πρώτοι»

Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος σκόρερ του 5ου  ομίλου της Γ΄ εθνικής με δέκα γκολ μέχρι στιγμής , ο άνθρωπος που χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Αστέρα την περασμένη Κυριακή  κόντρα στον ΠΑΟΒ, ο Λόρι Κέρι, μίλησε  σε τοπικό μέσο  ενημέρωσης  της Αμαλιάδας, και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια, τόσο τη δική του, όσο και της ομάδας του. Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί και ειπωθεί γι’ αυτόν, όταν σε ηλικία 17 χρόνων, τον είχαν εντοπίσει σκάουτερ της Άρσεναλ και της Μπάγερν Μονάχου. Ένας παίκτης ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με την ελπίδα ότι στα 27 του χρόνια θα κάνει τη διαφορά στον Αστέρα Αμαλιάδας. Και μέχρι στιγμής, φανερώνει ένα δείγμα των δυνατοτήτων του, εξελισσόμενος σε ηγέτη των Βυσσινί. Πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με δέκα γκολ, είναι ο παίκτης που έχει χαρίσει κρίσιμα γκολ  και βαθμούς στην ομάδα της Αμαλιάδας .

Αλάνθαστος  και από τα έντεκα βήματα…

Ο Κέρι να σημειώσουμε ότι είναι αλάνθαστος και από τα έντεκα μέτρα. Έχει σημειώσει 4χ4 πέναλτι, σε στιγμές που η μπάλα «έκαιγε», όπως κόντρα στον Παλληξουριακό και ενώ το σκορ ήταν 1-1, στο 92΄κόντρα στον Διαγόρα Βραχνείκων, που ήταν και το νικητήριο, το γκολ που έγινε το 0-2  μέσα στην Τρίπολη και καθάρισε το πολύ δύσκολο ματς με τον Παναρκαδικό!

Ο Κέρι σχολιάζει όλα τα παραπάνω, τονίζοντας ότι κάθε δικό του γκολ και κάθε νίκη, ανήκει πρώτα και κύρια στην ομάδα. Και εξηγεί το σκεπτικό του:

«Σίγουρα είμαι αυτός που σκοράρει. Σίγουρα κυνηγώ τις φάσεις, αλλά σίγουρα και τα γκολ είναι συνολική προσπάθεια. Δεν έχει σημασία ότι έβαλα εγώ το γκολ. Έχω ένα καλό, δεν χάνω εύκολα τα γκολ, αλλά άνθρωποι είμαστε. Μπορεί να συμβεί και αυτό. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας, το γεγονός ότι κάνουμε συνολική προσπάθεια. Και το γκολ που σημειώνεται αποδίδεται σε ολόκληρη την ομάδα. Μια νίκη όπως η προχθεσινή, ανήκει πρώτιστα στη άμυνα. Φανταστείτε πόση σιγουριά μας έδωσε. Και πώς θα ήταν αν είχαμε δεχθεί νωρίτερα ένα γκολ».

Για το αν πέρασε από το μυαλό του κάτι χθες, όταν η ώρα περνούσε και το παιχνίδι χανόταν, μαζί με την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, ο Λόρι Κέρι απαντά:

«Δεν τα παρατάμε ποτέ. Μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όπως κάναμε μέχρι τα Βραχνέικα, όπως μας έκανε εξάλλου και ο Πανηλειακός. Μέχρι το τελευταίο λεπτό τα δίναμε όλα χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από τη νίκη. Και ευχαριστούμε και τον κόσμο γιατί μας εμψύχωσε και αυτός με τη σειρά του και δεν μας εγκατέλειψε. Χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να πάμε πουθενά».

Για το πώς ένιωσε όταν σημείωσε το γκολ, ανέφερε:

«Εκείνη την ώρα τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Σκέφτηκα ότι παραμείναμε πρώτοι στη βαθμολογία. Εκείνο ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Το πανηγυρίσαμε έξαλλα. Αυτό το γκολ ήταν λύτρωση για μας. Χάσαμε και πιο νωρίς ορισμένες ευκαιρίες, αλλά αφού ήρθε, καλοδεχούμενο και έτσι».

Τέλος για το επικείμενο ντέρμπι κορυφής με τον δεύτερο Αστέρα Βλαχιώτη την ερχόμενη Κυριακή ανέφερε:

«Και το ματς της ερχόμενης Κυριακής το βλέπουμε σαν όλα τα άλλα παιχνίδια. Δεν το βλέπουμε σαν ένα ντέρμπι κορυφής, Η βδομάδα μας θα κυλήσει όπως όλες. Θα αναλύσουμε τον αντίπαλο, θα δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες του…,  και θα πάμε να τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νικη!».

Όλη η επικαιρότητα