Εκπαίδευση Ηλεία

«Λουκέτο» για να πάνε πενθήμερη εκδρομή!

Ακούστε το άρθρο

Λουκέτο έβαλαν στο σχολείο τους οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, καθώς δεν υπάρχουν συνοδοί καθηγητές για να την πενθήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου!

Οι πενθήμερες εκδρομές είναι θεσμός για την Γ’ Λυκείου, ωστόσο οι μαθητές του 1ου Λυκείου της Αμαλιάδας κινδυνεύουν να χάσουν την εκδρομή, αφού κανένας από τους καθηγητές του σχολείου δεν δέχεται να είναι συνοδός.

Γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και τα οδήγησε να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους σε μία προσπάθεια να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για να εισακουστεί το αίτημά τους και να δοθεί λύση.

Ούτε ένας!

Οι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν προγραμματίσει την πενθήμερη εκδρομή για τον μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, ξαφνικά βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού προσέγγισαν όλους τους καθηγητές του σχολείου αλλά κανείς δεν δέχτηκε να τους συνοδεύσει στην εκδρομή.

Οι μαθητές απευθύνθηκαν και στον διευθυντή του σχολείου, με τον οποίο συναντήθηκαν την Τετάρτη, ωστόσο δεν κατάφεραν να έχουν θετικό αποτέλεσμα και η εκδρομή τους αυτή την στιγμή βρίσκεται στον ‘αέρα’.

Ζητούν λύση

Σε μία προσπάθεια να πιέσουν τα πράγματα, προχθές το Δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Άλλωστε, μπορεί το θέμα στην παρούσα φάση να απασχολεί τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ωστόσο έχουν την συμπαράσταση και των συμμαθητών τους από τις υπόλοιπες τάξεις. Άλλωστε δεν ξεχνούν την ρήση που λέει: «Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις…». Οι σημερινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου τα δύο προηγούμενα χρόνια, ως μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου, είχαν συμπαρασταθεί στους τότε τελειόφοιτους οι οποίοι επίσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα και είχαν καταφύγει και τότε στην διαμαρτυρία μέσω κατάληψης.

Χθες το πρωί δεν έγινε μάθημα, αφού οι καθηγητές βρήκαν την πόρτα του σχολείου κλειστή, και οι μαθητές φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να υπάρξει θετική εξέλιξη. Την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζουν να επισκεφθούν και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηλείας προκειμένου να του θέσουν το πρόβλημα και θα του ζητήσουν να βοηθήσει προκειμένου να μην χαθεί η εκδρομή.

Πάντως, τα παιδιά υπόσχονται ότι θα είναι άψογοί και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε κανέναν καθηγητή.

Όλη η επικαιρότητα