Εκπαίδευση Ηλεία

Λουκέτο στο 2ο δημοτικό σχολείο Γαστούνης

Ακούστε το άρθρο

“Η άποψη των υπογραφόντων μηχανικών είναι ότι το σχολείο δεν πρέπει να λειτουργήσει έως ότου επισκευασθεί”. Με την φράση αυτή καταλήγει η έκθεση αυτοψίας που υπογράφει κλιμάκιο μηχανικών της ΚτΥπ ΑΕ που διενήργησε τον έλεγχο στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης.

Το πόρισμα των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ έφθασε χθες το μεσημέρι στο Δήμο Πηνειού και αμέσως μετά ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός έλαβε την απόφαση να κλείσει το σχολείο.

Η απόφαση Καστρινού

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος  στην απόφασή του  για διακοπή μαθημάτων αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμαρχος Πηνειού έχοντας υπόψη 1/ την παρ. 4 του άρθρου 4 του ΠΔ 79/2017, 2/ το αρ. πρωτ. 3314/11-4-2018 έγγραφο του Δήμου Πηνειού προς τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ 3/ το αρ. πρωτ. 5731/24-4-2018 έγγραφο από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ με θέμα έκθεση αυτοψίας στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης Δήμου Πηνειού ΠΕ Ηλείας, αποφασίζει την διακοπή των μαθημάτων του 10/θ 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης για την Τετάρτη 25/4/2018»

Απογευματινά μαθήματα

Σήμερα Τετάρτη λοιπόν  το σχολείο θα είναι κλειστό και από αύριο Πέμπτη και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς,   οι μαθητές του 2ου Δημοτικού θα φοιτούν τις απογευματινές ώρες στο κτίριο του Γυμνασίου Γαστούνης. Τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 2 μέχρι τις 18.00 -18.30.

Το ερώτημα βέβαια που βασανίζει πλέον τους γονείς είναι τι θα γίνει από την νέα σχολική χρονιά, αφού η επισκευή του σχολείου είναι εκ των πραγμάτων χρονοβόρα υπόθεση.

Όλη η επικαιρότητα