Καταναλωτές

«Λουκέτο» για το νερό Λουτρακίου

16068_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών Pepsico HBH καθώς μια σειρά οικονομικών προβλημάτων σε συνδυασμό με το πρόσφατο διατροφικό πρόβλημα που προέκυψε φέτος το καλοκαίρι, οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας του υπερσύγχρονου εργοστασίου εμφιάλωσης νερού της στο Λουτράκι.
Η εταιρεία, που αντιμετωπίζει διψήφια μείωση των πωλήσεών της στην ελληνική αγορά και η οποία με την προηγούμενη διοίκηση της δοκίμασε συνταγές μείωσης των τιμών κι επιθετικό μάρκετινγκ, έχει ήδη ενημερώσει το προσωπικό του εργοστασίου για τις προθέσεις της. Μάλιστα δύο μήνες πριν η Pepsico-ΗΒΗ είχε προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, μέσω του οποίου είχαν αποχωρήσει περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι από το εργοστάσιο.
Το εργοστάσιο στο Λουτράκι Κορινθίας εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ-Λουτράκι και θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εμφιάλωσης στην Ελλάδα. Διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού.
Θρυαλλίδα των αρνητικών εξελίξεων πάντως για την εταιρεία αποτέλεσε η ανάκληση μεγάλης παρτίδας εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών «Λουτράκι Προβής», που παρήχθησαν μετά τις 17 Αυγούστου 2012.
Όπως ανέφερε τότε ο ΕΦΕΤ, σε μια από τις παρτίδες, στις οποίες διενεργήθηκε έλεγχος, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa) ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων.
Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 και συγκεκριμένα στις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν ήταν 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.
www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα