Ηλεία Πολιτισμός

Λυρική βραδιά με την Χορωδία Μυρτουντίων το Σάββατο στο «Απόλλων»

Ακούστε το άρθρο

Η εξαιρετική Χορωδία Μυρτουντίων θα είναι προσκαλεσμένη στην εναρκτήρια εκδήλωση της νέας χρονιάς που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας. Η Χορωδία Μυρτουντίων θα εμφανιστεί σε μια “Λυρική βραδιά” στο θέατρο «Απόλλων», στον Πύργο, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης στις 8 μμ), παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα-πολυθέαμα, με αποσπάσματα από πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου σε διεύθυνση της Soprano Λένας Σουρμελή.

Προσκεκλημένοι Solist της Χορωδίας θα είναι η mezzo soprano Χρύσα Πανταζοπούλου, ο βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς και φυσικά η ίδια η μαέστρος – και soprano – Λένα Σουρμελή. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η διακεκριμένη πιανίστα Olena Fedko. Στo πρόγραμμά θα περιλαμβάνονται έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L.  Delibes, F. Lehar κ.α.

Η “Λυρική Βραδιά” αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα υλοποιηθεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου Λένας Σουρμελή που έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανή την ποιοτική μουσική, την κλασσική και το χορωδιακό τραγούδι στο νομό Ηλείας.

Η Χορωδία Μυρτουντίων, σε προηγούμενες εμφανίσεις της,  προκάλεσε αίσθηση με τη δυναμική ερμηνεία με την τεχνική αρτιότητα που επέδειξε. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη χορωδία που στόχοι της είναι η προώθηση και η προβολή της μουσικής, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο. Μέσω των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ή συμμετέχει στην Ηλεία και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προωθεί την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.

«Η χορωδία πρόσφατα κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε  στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, και πρόσφατα στον νέο Πολυχώρο δραστηριοτήτων της Αμαλιάδας. Η Χορωδία Μυρτουντίων που φέτος κλείνει 10ετία από την επαναλειτουργία της, έχει υπηρετήσει με αγάπη, συνέπεια και καλλιτεχνικό ήθος το χορωδιακό τραγούδι»… τονίζει ο πρόεδρος των τραπεζικών της Ηλείας Κώστας Τριαναταφυλλόπουλος.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλη η επικαιρότητα