Αρθρογραφία

Η λύση έρχεται από την θάλασσα

Ακούστε το άρθρο

«Σχέδιο για την προσέλκυση νέων στη ναυτιλία που απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις στην στάσιμη εδώ και αρκετό καιρό ναυτική μας εκπαίδευση…»

Την ώρα που η ανεργία εξακολουθεί να καλπάζει στην χώρα μας, τα Ελληνικά πλοία αναζητούν εργαζόμενους κάθε κατηγορίας αλλά δεν βρίσκουν!

Ακούγεται ίσως περίεργο και υπερβολικό, όμως έτσι ακριβώς συμβαίνει. Μπορεί ωστόσο ένα μεγάλο μέρος απασχόλησης νέων ανθρώπων να αντιμετωπισθεί από τη θάλασσα; Και βεβαίως μπορεί. Αρκεί να επαναφέρουμε στο προσκήνιο, δυναμικά και στοχευμένα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το ζήτημα της ναυτικής εκπαίδευσης και στην συνέχεια της ναυτολόγησης με παιδιά αυτής της χώρας στα ελληνόκτητα πλοία.

Πρόκειται για είναι τομέα, που απαραδέκτως η Πολιτεία έχει αφήσει πίσω. Είναι ένα τεράστιο λάθος που οφείλουν να το διορθώσουν, δίνοντας πολλές νέες θέσεις εργασίας σε άνεργους συμπατριώτες μας, οι οποίοι στερούνται σήμερα άλλων εργασιακών ευκαιριών και δυνατοτήτων, με δεδομένη την υφεσιακή κρίση που έχει καταβάλει τον τόπο μας…

Η ναυτιλία πρέπει να ξαναγίνει στρατηγικός πυλώνας και μοχλός για την οικονομία μας. Ανταγωνιστική στον διεθνή ορίζοντα και στηριζόμενη στην γνώση, την εξειδίκευση, την εργατικότητα, την εξυπνάδα και την αγάπη των Ελληνοπαίδων για τη θάλασσα!

Ας καθίσουν λοιπόν μαζί κυβερνητικοί παράγοντες, πλοιοκτήτες, έμπειροι κυβερνήτες και συνδικαλιστές ναυτικοί, να συζητήσουν χωρίς εμμονές και μονόπλευρες διαθέσεις για τα βήματα που θέλουν να ακολουθήσουν. Αν θέλουν πραγματικά να βρουν λύση και να δώσουν διέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, υπάρχει ένα σχέδιο που μάλλον είναι ακόμη σε διαβούλευση και παρουσιάζει τρεις περιπτώσεις για την προσέλευση νέων στη ναυτιλία, ανάλογα με τις γνωσιακές τους ικανότητες.

Πρώτον οι απόφοιτοι Γυμνασίου να έχουν την δυνατότητα ναυτολόγησης σε διάφορες κατηγορίες πληρώματος και σε τέσσερα χρόνια να καλούνται για εξετάσεις εξασφάλισης διπλώματος κυβερνήτη σκάφους, όχι όμως δίπλωμα πλοιάρχου. Δεύτερον, οι απόφοιτοι Λυκείου να ναυτολογούνται με προοπτική να φθάσουν στην ιεραρχία στο βαθμό του ανθυποπλοιάρχου ή ακόμη και υποπλοίαρχου. Και τρίτον οι απόφοιτοι Πανεπιστημίου να μπορούν να ναυτολογηθούν με μισθό που αρχικώς θα κυμαίνεται από τα 5.000 ευρώ.

Αξίζει πάντως με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι υπάρχει ανάγκη για μηχανολόγους – ηλεκτρολόγους, μια ειδικότητα που θεωρείται απαραίτητη για τα σύγχρονα πλοία καθώς αυτά κατασκευάζονται με ότι πιο μοντέρνο διαθέτει η τεχνολογία.

Το παραπάνω δεν είναι παρά ένα σχέδιο που πρέπει ωστόσο να αποτελέσει το εφαλτήριο για να προχωρήσει επί της ουσίας η ναυτική μας εκπαίδευση, την οποία με τα σημερινά δεδομένα εγκαταλείπουν αρκετοί στην μέση της διαδρομής, γεγονός που θα ήταν χρήσιμο να αποτελέσει σοβαρό στοιχείο προβληματισμού.

Η διαπίστωση εξ’ άλλου περί της αναγκαιότητας Ελλήνων – στελεχών στην παγκόσμια κοινότητα της ναυτιλίας, δίνει ένα ακόμη κίνητρο για να υπάρξουν νέες τομές και πρωτοβουλίες στον εκπαιδευτικό τομέα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές, στον παρόντα χρόνο και σε ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία απασχολούνται περίπου 3.500 Έλληνες ναυτικοί. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι αξιωματικοί γέφυρας ή μηχανών.

Τα επιβατηγά πλοία με την σημαία της χώρας μας απασχολούν 5.000 Έλληνες ναυτικούς και μόλις 400 τα κρουαζιερόπλοια, αριθμός  που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας ικανοποιεί.

Κατά τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών των πλοίων όμως, και με την προϋπόθεση να ισχύσουν τα διεθνή μισθολόγια όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, θα ήταν δυνατόν να εργασθούν σταδιακά μέχρι και 50.000 Ελληνόπουλα.

Η διαφορά γίνεται αμέσως αντιληπτή αν δούμε ότι κάθε χρόνο οι υποψήφιοι νέοι για την εισαγωγή στις δημόσιες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης είναι περί τις 6.000 ενώ εισάγονται στο τέλος μόνο 1.000 ίσως και κάτι παραπάνω.

Εν κατακλείδι χρειάζονται παρεμβάσεις άμεσες και αποτελεσματικές. Γιατί πράγματι η λύση στην ανεργία έρχεται κυρίως από την θάλασσα…

Όλη η επικαιρότητα