Life

Μ’ αγαπάει, δεν μ’αγαπάει: Σημάδια ότι ισχύει το δεύτερο

Ακούστε το άρθρο

Ο έρωτας να τελειώσει, αλλά και η αγάπη; Πώς θα καταλάβεις ότι έχει αρχίσει να του φεύγει η αγάπη.

Μέχρι κάποια ηλικία νομίζαμε ότι το χειρότερο που μπορεί να σου πει ο απόλυτος έρωτας είναι ότι πλέον σ’ αγαπάει φιλικά. Τσαντιζόσουν, ένιωθες στο αίμα σου να κυλάει η προδοσία που σου μετέδωσε με τα φιλιά και τις υποσχέσεις αγάπης. Ένιωθες ότι σου ξερίζωσαν την καρδιά, ότι κάποιος σου κάνει πλάκα και θα πεταχτεί από κάπου μικρόφωνου φέροντας ο Φερεντίνος. Οι τρεις αυτές λέξεις ( Σ’αγαπάω φιλικά) ηχούσαν στα αυτιά σου, σαν το απόλυτο ψέμα, την πιο ποταπή έκφραση που μπορεί κάποιος να σου πει όταν χωρίζετε.

Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Πιθανότατα όταν κάποιος σε χωρίζει και σου λέει ότι σ’ αγαπάει φιλικά, το εννοεί. Απλά του έφυγε ο έρωτας. Τα συναισθήματα του είναι ειλικρινή, αφού έφυγαν οι πεταλούδες στο στομάχι και οι ταχυπαλμίες, έμεινε η αγάπη, θα ενδιαφέρεται για εσένα κι ας χωρίσετε. Γίνεται όμως να ξε-αγαπήσεις ένα άτομo; Όσο οξύμωρο και κατά των φυσικών νόμων κι αν ακούγεται, συμβαίνει.

Από τη ζωή σου είναι απών (ε, και λοιπόν)
Κλασική περίπτωση απουσίας αγάπης. Αρχίζει να βρίσκει δικαιολογίες ώστε να περνάτε όλο και λιγότερες ώρες μαζί. Λέει ότι είχε παραπάνω δουλειά στο γραφείο για να έρθει πιο αργά. Δεν σε συνοδεύει στις κοινωνικές σας υποχρεώσεις. Ξαφνικά άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο γυμναστήριο. Όσο αποφεύγει να σε αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο, σημαίνει ότι έχει τύψεις.

Έχει χάσει το ενδιαφέρον του
H ερώτηση «Πώς ήταν η μέρα σου;» έχει να ειπωθεί καιρό. Δεν τον ενδιαφέρει η επαγγελματική σου πορεία. Δεν σε ρωτάει γιατί σταμάτησες το πιλάτες που τόσο σου άρεσε και σου έφτιαχνε τους γλουτούς. Κάνει σχέδια χωρίς να σε συμπεριλαμβάνει και αν τον ρωτήσεις “Εγώ;” σου απαντάει με ένα αδιάφορο “Άμα θες έλα”.
Δεν σου κάνει πια φιλοφρονήσεις και εσύ δε νιώθεις πια ελκυστική. Ακόμα ένα σημάδι ότι απομακρύνεται.

Έχει αρχίσει να σε προσβάλλει
Προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άσχημα με τον οποιοδήποτε τρόπο. Σε κριτικάρει και σε συγκρίνει με άλλες γυναίκες ή παλαιότερες σχέσεις. Φοβάσαι να μιλήσεις γιατί τρομάζεις με την ιδέα ότι πάλι θα σε μειώσει. Πλέον τα πάντα πάνω σου τον εκνευρίζουν, ακόμη κι αυτά που κάποτε σου έλεγε ότι είναι γλυκούλικα.

Δεν ενδιαφέρεται πια για το σεξ
Δεν είναι πάντα ανησυχητικό να έχει «πέσει» η σεξουαλική δραστηριότητα. Το ανησυχητικό είναι όταν δεν υπάρχει πια καθόλου χημεία. Όταν προσπαθείς να αναζωπυρώσεις το πάθος και δεν υπάρχει ανταπόκριση. Το χειρότερο; Ίσως νιώθεις ότι το κάνει από λύπηση.

Δεν υπάρχει το ίδιο μοτίβο στους τσακωμούς σας
Μέχρι πριν λίγο καιρό είχατε μία ρουτίνα όσον αφορούσε τους τσακωμούς σας. Διαφωνούσατε, φωνάζατε λίγο, πηγαίνατε σε διαφορετικά δωμάτια και μετά από λίγο κάποιος έκανε την αρχή. Πλέον, η διαφωνία σας δεν είχε κανένα νόημα, κάνει αυτό που θέλει άσχετα με τις επιθυμίες σου, κρατώντας το μανιάτικο. Κάποιες φορές χρησιμοποιεί και τον τσακωμό για να σε αποφύγει και να εξαφανιστεί. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Νιώθεις ότι δεν θέλει να βρείτε λύση.

Όλα είναι άσκοπα και ανούσια
Όποτε κάθεστε να συζητήσετε σοβαρά για τη σχέση σας, κλείνει η συζήτηση με κάτι εκφράσεις κλισέ του τύπου «Τι νόημα έχει;», «Αξίζει;». Δε βαριέσαι. Δε θέλει να είστε πια μαζί, αλλιώς θα καθόταν να βρει μια λύση.

Έχει κολλήσει με το κινητό του
Όσο είστε χώρια δε διαβάζει καν τα μηνύματά σου. Όταν έρχεται σπίτι, δεν ξεκολλάει από το κινητό του ούτε όταν τρώτε. Ίσως φλερτάρει, ίσως θέλει να αποφύγει τη μεταξύ σας επικοινωνία, είτε λόγω τύψεων, είτε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Και στις δύο περιπτώσεις, τα πράγματα είναι ανησυχητικά.

Αποφεύγει να σου πει «Σ’αγαπώ»
Ίσως το παίζει κοιμισμένος όταν του λες «σ’αγαπώ». Ίσως απαντάει με ένα σκέτο «Κι εγώ». Ίσως δεν παίρνει πια την πρωτοβουλία να στο πει. Ίσως το λέει κομπιάζοντας. Σε κάθε περίπτωση, δε θέλει να το πει.

Αν συμβαίνει ένα από τα παραπάνω σημάδια, δε σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει πια, μην είσαι μελοδραματική. Αν συμβαίνουν όλα μαζί, τότε να ανησυχήσεις και να πάρεις τα μέτρα σου.

ΠΗΓΗ: in2life

Όλη η επικαιρότητα