Αρθρογραφία Ηλεία Πολιτική

Μ.Μπαλαούρας: Πετάει πετάει το Ericsson; – Πετάει!

Ακούστε το άρθρο

Μετά από ενημέρωση που είχα από παράγοντες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ότι η Ηλεία θα μείνει για απεριόριστο διάστημα χωρίς επαρκή αντιπυρική αεροπορική προστασία, επικοινώνησα αμέσως το Σάββατο το βράδυ ο ίδιος με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Καπέλιο.

Ο Αρχηγός, αλλά και στη συνέχεια και ο Υπουργός, μου ανέφεραν ότι «για ένα μικρό διάστημα το συγκεκριμένο ελικόπτερο θα διατεθεί στη δύναμη της Κρήτης. Η Κρήτη όχι μόνο δεν έχει δυνατότητα στήριξης από κάπου αλλού, αλλά επιπλέον η ίδια εποπτεύει και στηρίζει και τη Ρόδο.

Αντίθετα, η Πυροσβεστική της Ηλείας θα έχει για όλο το καλοκαίρι δύο αεροπλάνα Canadair CL 215 στην Ανδραβίδα, και επιπλέον θα υποστηρίζεται και από την Ελευσίνα, με αεροπλάνα και ελικόπτερα, ίδια μάλιστα μ` αυτό που θα διατεθεί στην Κρήτη (ERICSON)».  Όπως μου δήλωσαν, το ελικόπτερο σε κάθε περίπτωση θα επιστρέψει στην Ανδραβίδα μέχρι τις 10 – 15 Ιουλίου!

Παρά τις εξηγήσεις που μετέφερα, οι παράγοντες αυτοί, λάτρεις τις μικροπολιτικής, άρχισαν μέσω των τοπικών ΜΜΕ μια έντονη σπερμολογία και κινδυνολογία ότι δήθεν η Ηλεία χάνει μονίμως το πυροσβεστικό ελικόπτερο ERICSON, και μένει ακάλυπτη σε ενδεχόμενο πυρκαγιών.

Τη σκυτάλη πήραν οι επτά δήμαρχοι του Νομού, που σε κοινή ανακοίνωσή τους, χωρίς καν να απευθυνθούν στους αρμόδιους ή στους βουλευτές, υιοθέτησαν τις παραπάνω σπερμολογίες, λέγοντας ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», και προδικάζουν την παραμονή του ελικοπτέρου στην Κρήτη για όλο το καλοκαίρι.

Ίσως αγνοούν ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα διατεθούν στην Κρήτη δύο καινούρια ρώσικα αεροπλάνα, και το ελικόπτερο ERICSON, θα έλθει στην Ανδραβίδα.

Αυτή είναι και δική μου δέσμευση και οι πολίτες της Ηλείας γνωρίζουν πολύ καλά ότι τις δεσμεύσεις μου τις τηρώ!

Οι πολίτες που έχουν μνήμη θυμούνται πάρα πολύ καλά τις εγκληματικές ευθύνες αυτών που οδήγησαν στη μεγάλη καταστροφή του 2007. Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τη διάλυση των πάντων που βρήκαμε,  ούτε ταΐζει διαπλεκόμενους με μίζες εξοπλιστικών (αεροπλάνα, ελικόπτερα και βαπόρια κ.τ.λ.) ούτε θυσιάζει τα συμφέροντα του τόπου σε μικροπολιτικές.

Όλες αυτές οι παρερμηνείες που δίνονται είναι προκλητικές, επικίνδυνες, και δεν πετυχαίνουν τίποτα παραπάνω από το να υπηρετούν σκοπιμότητες και να καλλιεργούν έναν κακώς νοούμενο τοπικισμό.

Όλη η επικαιρότητα