Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά – Προληπτική εκκένωση οικισμών

Ακούστε το άρθρο

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι 

Δυο μέτωπα πυρκαγιών ξέσπασαν λίγο πριν τις 6 το πρωί, το ένα κοντά στο νεκροταφείο του χωριού των Βλαχάτων. Το δεύτερο στην περιοχή των Λουρδάτων Πνέουν ισχυροί άνεμοι – Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας της περιοχής (Κεφαλονιάς, Βλαχάτων και Ελειού Πρόννων). Οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορά λίγων λεπτών, γεγονός που καταδεικνύει ολοφάνερο εμπρησμό.

Την επιχείρηση πυρόσβεστης συντονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς, Χαράλαμπος Γιαννάκης, ο οποίος βρίσκεται απο την πρώτη στιγμή στο σημείο.    Πυροσβεστικό ελικόπτερο Τύπου Ερικσον επιχειρή στον Λουρδά.


Προληπτική εκκένωση οικισμών στην Κεφαλονιά λόγω της φωτιάς

Σε προληπτική εκκένωση οικισμών στα Λουρδάτα της  Κεφαλονιάς προχώρησαν οι Αρχές μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής ενώ ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 12 οχήματα με 42 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά που καίει αυτή την στιγμή στα Λουρδάτα είναι και η πιο επικίνδυνη γιατί έχει βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι εστίες είναι περισσότερες απο δύο. Στο σημείο των πυρκαγιών, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος.  Ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ, ενώ σύμφωνα με την δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρου Τραυλού, ο οποίος και αυτός βρίσκεται στο σημείο των πυρκαγιών, αναμένεται να μπει στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και Πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ερικσον.  Στη μάχη με τις φλόγες έχει μπει το Πυροσβεστικό Ελικόπτερο Ερικσον. Αναμένονται να έρθουν και Καναντέρ.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο στα Βλαχάτα έχει αυτή την στιγμή περιοριστεί αρκετά και η μάχη δίνεται απο τους Πυροσβέστες στην παραλία και στο μέτωπο του Λουρδά.  Τα δύο Καναντέρ ξεκίνησαν να επιχειρούν και αυτά.  Μαζί τους επιχειρεί και το Ελικόπτερο Ερικσον.   Στο σημείο των πυρκαγιών βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Κεφαλονιάς Ιωάννης Μπούμης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος

Όλη η επικαιρότητα