Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Σουφλί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν από χθες Πέμπτη, σε Κορινθία και Σουφλί. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα και να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Στο Σουφλί, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων Έβρου και Ροδόπης με τις «καιόμενες βάτους» στην αγροτοδασική περιοχή της Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου συνεχιζόταν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, με επικεφαλής τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα, και με τη συνδρομή του στρατού της περιοχής.

Περιγράφοντας στο αθηναϊκό πρακτορείο την εικόνα της πυρκαγιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, έκανε λόγο για πολλές μικρές εστίες φωτιάς σε μία έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, δεδομένου ότι η κύρια βλάστηση της περιοχής είναι θάμνοι που δίνουν την εντύπωση χιλιάδων καντηλιών, των οποίων η τρεμάμενη φλόγα αναζωπυρώνεται μόλις δυναμώσει η ένταση του ανέμου. Στόχος των δυνάμεων που επιχειρούσαν ήταν να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο το αργότερο μέχρι σήμερα το πρωί, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων που σύμφωνα με τις καιρικές προγνώσεις θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 27 πυροσβέστες, 71 άτομα πεζοπόρο, εννιά πυροσβεστικά οχήματα, δύο μηχανήματα ΟΤΑ και 2 αεροσκάφη πετζετέλ.

«Αιτία της πυρκαγιάς είναι η πτώση κεραυνού. Σημειώθηκε βροχόπτωση στη Λευκίμμη όμως εκεί που έπεσαν οι κεραυνοί δεν είχε βρέξει», ανέφερε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

4181340

Πηγή: Eurokinissi

Καλύτερη η εικόνα στην Κορινθία

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 50 πυροσβέστες, 23 άτομα πεζοπόρο, 19 οχήματα της πυροσβεστικής, δύο οχήματα ΟΤΑ, δύο βυτιοφόρα και δύο μηχανήματα.

Από την πυρκαγιά κάηκε ολοσχερώς ένα σπίτι ενώ τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια κατάσβεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες επέβαιναν σε όχημα το οποίο ανετράπη σε χαράδρα στην περιοχή Σουληνάρι. Οι τραυματίες μετεφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

4181328

Πηγή: Eurokinissi

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Υψηλός θα είναι και σήμερα, Παρασκευή, ο κίνδυνος για πυρκαγιά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κίτρινο συναγερμό- κατηγορία κινδύνου 3- θα είναι μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, η Στερεά και η δυτική Ελλάδα, τα Επτάνησα, η Χαλκιδική, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και η Θράκη.

Πηγή: CNN