Κόσμος

Μαδούρο ευχαριστεί Πούτιν για την υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές

Ακούστε το άρθρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατά τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του, ευχαρίστησε τον Πούτιν για την υποστήριξη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

«Βλέπουμε ότι η Βενεζουέλα περνάει μια δύσκολη περίοδο. Η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι εσείς καταφέρατε παρόλα αυτά να έχετε κάποιον διάλογο με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που σας αντιμάχονται» , δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος, είπε ότι η προηγούμενη συνάντηση με τον Μαδούρο πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά και οι δύο ηγέτες είχαν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία. «Η συνεργασία από μέρους μας συνεχίζεται κι στον τομέα της οικονομίας. Υπάρχει κάποια μείωση στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά θεωρούμε ότι αυτά είναι ζητήματα αντικειμενικού χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν και θετικές πλευρές όπως η συνέχιση της συνεργασίας σε μεγάλα έργα», παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Μαδούρο για την παρουσία του στο διεθνές ενεργειακό φόρουμ Russia Energy Week 2017 που πραγματοποιείται στην Μόσχα, λέγοντας τα εξής: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σας βλέπουμε και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε επειδή συμμετέχετε σε την διεθνή αυτή διοργάνωση, κάτι που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους εκπροσώπους της παγκόσμιας οικονομίας».

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Και σε πολιτικό και σε διπλωματικό επίπεδο στις δύσκολες στιγμές, τις οποίες ξεπερνάμε», είπε από την πλευρά του ο Μαδούρο προσθέτοντας, ότι «η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται την κατάλληλη χρονική περίοδο, που είναι μια περίοδος αποκατάστασης καθώς για μας αρχίζει ένα νέο στάδιο. Σας ευχαριστώ πολύ για την συμφωνία για τα σιτηρά, που μας βοήθησε να διατηρήσουμε την κατανάλωση στην Βενεζουέλα σε ένα σταθερό επίπεδο».

Πηγές: in.gr, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Όλη η επικαιρότητα