Ελλάδα

Μαφία αναβολικών: Η «τέστο», η χλιδάτη ζωή και τα σπορ αυτοκίνητα

Ακούστε το άρθρο

Κωδικές ονομασίες χρησιμοποιούσαν στις επικοινωνίες τους τα μέλη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης αναβολικών που εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία.

Η λέξη που μεταχειρίζονταν πιο συχνά στις επικοινωνίες τους ήταν η τεστοστερόνη, την οποία ονομάτιζαν κωδικοποιημένα «τέστο». Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 37χρονος, ο οποίος διατηρεί πολυτελές σπίτι και κυκλοφορούσε με πολύ ακριβά αυτοκίνητα.

Πλουσιοπάροχα ζούσαν τα περισσότερα μέλη του κυκλώματος, κάποια εκ των οποίων έκαναν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, αν και τα κέρδη τους από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αγαπημένο «σπορ» για τους αρκετούς ήταν τα σπορ αυτοκίνητα.

anavolika

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.000.000 τεμάχια παράνομων ουσιών και σκευασμάτων, εκ των οποίων τα 90.000 είναι διεγερτικά χάπια Viagra. Η συνολική αξία των κατασχεθέντων αναβολικών – φαρμάκων υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημία για το Δημόσιο από τη φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά έγιναν 16 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 15 αφορούν σε άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας και ηλικίας από 23 έως 63 ετών, και η μία σε γυναίκα, ηλικίας 26 ετών με καταγωγή από τη Ρωσία. Ανάμεσά στους συλληφθέντες βρίσκεται ο 37χρονος «εγκέφαλος», ένας 33χρονος επαγγελματίας bodybuilder, που στο παρελθόν έχει λάβει διάφορες διακρίσεις, και ένας 54χρονος πατέρας με τον 23χρονο γιο του. Οι περισσότεροι συλληφθέντες δεν είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, ενώ πέντε από αυτούς είχαν διαπράξει μικροαδικήματα, όπως παραβάσεις του ΚΟΚ και κατοχή κροτίδων.

Οι συνομιλίες τους γίνονταν κυρίως μέσω κινητών τηλεφώνων, στα οποία είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή που κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες. Η οργάνωση με εκτιμώμενη δράση από το 2013 είχε δύο πυρήνες οι οποίοι ήταν άμεσα συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον. Στον πρώτο βρίσκονταν εκείνοι που είχαν αναλάβει τη διακίνηση και την εμπορία των αναβολικών και στον δεύτερο αυτοί που τα παρασκεύαζαν. Κανείς από αυτούς δεν είχε ειδικές γνώσεις χημείας, ενώ ό,τι κατασκεύαζαν ήταν βασισμένο σε συνταγές που είχαν γραμμένες σε διάφορα σημειωματάρια.

testo

Τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν τις εισήγαγαν από την Κίνα και τη Βουλγαρία και τις μετέφεραν στη συνέχεια στα δύο εργαστήριά τους στον Βοτανικό και στου Ρέντη. Και τα δύο εργαστήρια, σύμφωνα με αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, ήταν τόσο σύγχρονα και εξελιγμένα, που θα μπορούσαν να αποτελούν μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα. Εφοδοι της Αστυνομίας έγιναν και σε μία αποθήκη της οργάνωσης στα Γλυκά Νερά, αλλά και σε ένα τυπογραφείο στον Ταύρο στο οποίο τύπωναν τις ταμπέλες των σκευασμάτων τους.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα