WEB tv Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα για την επίθεση στην Φαβέλα: «Δεν τρομάξαμε, είδαμε άλλη μία φορά την ανανδρία τους» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Για την επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, μίλησε η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Κατά την επίθεση, το απόγευμα της Κυριακής, τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και η δικηγόρος της οικογένειας, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τα θύματα καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ το κόμμα με ανακοίνωσή του, το διαψεύδει.

Η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε σκόπιμη την επίθεση και αποκάλυψε ότι άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του παιδιού της.

Όπως καταγγέλλει, η επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» συνέβη τη στιγμή που παρουσίαζαν τα αναγνωστέα έγγραφα από τη δικάσιμο των προηγούμενων ημερών.

Επίσης, η μητέρα του Παύλου Φύσσα αναφέρθηκε και στην πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής, περιμένοντας την τελική δικαίωση για τον χαμό του παιδιού της.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, τους λέω ότι δεν τρομάξαμε, δεν φοβηθήκαμε, είδαμε για άλλη μια φορά την ανανδρία τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνήγοροι οικογένειας Φύσσα: Δεν τρομοκρατούμαστε από τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του Παύλου

Με ανακοίνωση που υπογράφουν οι πολιτικοί συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα αναφέρονται στην επίθεση ακροδεξιών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής, που είχε σαν συνέπεια τον τραυματισμό των τραυματισμών πέντε ατόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επανεμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει τον διαρκή εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας, που παραμένει αναλλοίωτος από την ίδρυσή της και αναδεικνύεται καθημερινά στο ακροατήριο του δικαστηρίου τα τελευταία τρία χρόνια. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει τα μέλη της η οργάνωση καταφεύγει στη γνωστή τακτική οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων. Χωρίς βία, η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει.

Η χτεσινή (25-2-2018) δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «ΦΑΒΕΛΑ» είχε 6 θύματα, εκ των οποίων οι 4 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τουλάχιστον 7 άτομα με σκούρα ρούχα κρατώντας φωτοβολίδες, κράνη και λοστούς, εισέβαλλαν στον χώρο, τον διέλυσαν και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα άτομα που παρευρίσκοντο. Ανάμεσα στους σοβαρά τραυματισθέντες ήταν και η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των επιτιθέμενων, η αποχώρηση τους έγινε συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου είναι επίθεση της οργάνωσης και απέναντι στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την οποία και εκπροσωπεί. Όπως η οργάνωση την επομένη της δολοφονίας του Παύλου, ανακοίνωσε ψευδώς ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία, έτσι και χτες προσπάθησε να απεμπολήσει κάθε ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΦΑΒΕΛΑ». Είναι η γνωστή τακτική των διαψεύσεων που ακολουθούν οι χρυσαυγίτες μετά από κάθε επίθεση τους μπροστά στο φόβο των ποινικών διώξεων, αλλά δεν πείθει κανέναν. Εξάλλου, o τρόπος επίθεσης (modus operandi) πολυπληθής ομάδα, με σκούρα ρούχα, οπλισμένη, με παράγγελμα έναρξης και λήξης επίθεσης σε συνδυασμό με τη δήλωση πολιτικής ταυτότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Η επίθεση αυτή είναι πανομοιότυπη με την επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ» στα Κ. Πετράλωνα, για την οποία έχουν ήδη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Αθανάσιος Στράτος και Βασίλειος Σιατούνης (μέλος Κέντρικής Επιτροπής της ΧΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ το 2010), ως μέλη του 10μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε την 30η-6-2008.

Όλη η επικαιρότητα