Ηλεία Πολιτισμός

Μαγευτική μουσική και ιππότες στο Κάστρο Χλεμούτσι

Ακούστε το άρθρο

Όταν η αγάπη και το πάθος συναντώνται στο στόχο που έχεις θέσει, το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδε ο κόσμος που βρέθηκε στο Κάστρο Χλεμούτσι το Σαββατόβραδο στην έναρξης  του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με τις Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου και το Μυστικό τραγούδι του Κάστρου.

Με τα μέλη του συλλόγου Γκιόστρα της Ζακύνθου με φόντο το Κάστρο

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ έγινε η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ, με τους «κατοίκους» του Κάστρου να υποδέχονται με στολές εποχής τον κόσμο που είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την καθημερινότητα στο Μεσαίωνα.  Υπέροχος φωτισμός και μουσική με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου έδιναν το δικό τους χρώμα στο χώρο μιας άλλης εποχής. Η πρώτη μέρα έκλεισε με την 26χρονη σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου με καταγωγή από την Κυλλήνη , μια λαμπρή ερμηνεύτρια του Λυρικού Θεάτρου, μια υψίφωνος που με την φωνή της σφραγίζει και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Με ενδιαφέρον το κοινό παρακολούθησε τη συναυλία με την Άντα Αθανασοπούλου

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο απερχόμενος δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και ο νεοεκλεγείς Γιάννης Λέντζας.

Το 8ο Φεστιβάλ συνεχίζεται με Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου που έρχονται στο λιμάνι στις 4 Αυγούστου στην Κυλλήνη.Στο Κάστρο Χλεμούτσι στις 12 Αυγούστου ο τραγουδοποιός Σωκράτης ο Μάλαμας, δίνει για πρώτη φορά συναυλία στο συγκεκριμένο χώρο. Στις 16 Αυγούστου ο Βασίλης Λέκκας έρχεται για να τραγουδήσει στο Κάστρο Χλεμούτσι  επιτυχίες των Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Τα παιδιά συμμετείχαν στα μεσαιωνικά δρώμενα

Οι φετινές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μια συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη και των «Σπείρα – Σπείρα» στις 20 Αυγούστου.

Άντα Αθανασοπούλου και Γιώργος Βούκανος, εγγυήσεις επιτυχίας για το Φεστιβάλ

Όλη η επικαιρότητα