Κινηματογράφος

«Μαγεία στο σεληνόφως» από τον Γούντι Αλεν

upl53f244c0e7a3f.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ερωτας και μαγεία, με φόντο τη Γαλλική Ριβιέρα του 1920. «Μαγεία στο σεληνόφως», με την υπογραφή του Γούντι Αλεν και πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φερθ και την Εμα Στόουν.

Ένας Εγγλέζος καταφθάνει αιφνιδίως, όχι ως απλός παραθεριστής, αλλά ως ο άνθρωπος που του έχει ανατεθεί να διελευκάνει μια απάτη. Ανάμεσα σε επαύλεις, μικρά τζαζ κλαμπ και τις ατέλειωτες αμμουδιές της Κυανής Ακτής, ο Γούντι Άλεν πλέκει μια απολαυστική, ρομαντική κωμωδία.

Ο 78χρονος σκηνοθέτης, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της 50ής ταινίας του, αφηγείται, μία ακόμη φορά, μια ιστορία για τη μαγεία. «Διάβασα κάποτε ότι τη δεκαετία του ’20 υπήρχαν πολλοί δόλιοι πνευματιστές, που εκμεταλλεύονταν ανθρώπους τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Μπορούσαν να ξεγελάσουν τον κόσμο, να κοροϊδέψουν ακόμη και διανοούμενους και επιστήμονες. Δεν ήταν όμως σε θέση να ξεγελάσουν μάγους, εκείνους ήταν εξοικειωμένοι με τα τρικ και τα τεχνάσματα», είπε ο Αλεν μιλώντας για την ταινία. 

Η Έμα Στόουν, νέα μούσα του Γούντι Αλεν (Οι Υπηρέτριες) και ο γοητευτικός Κόλιν Φερθ (ο Λόγος του Βασιλιά) αναδεικνύονται σε απολαυστικό κινηματογραφικό ζευγάρι. Μαζί τους οι Αϊλίν Άτκινς, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Χάμις Λινκλέιτερ και Σάιμον Μακ Μπέρνι.

Πώς είναι η εμπειρία της συνεργασίας με τον Γούντι Αλεν; Σύμφωνα με τον Κόλιν Φερθ «… Μου είχαν πει ότι ο Γούντι Άλεν δεν σκηνοθετεί και ότι αφήνει απλώς τις σκηνές να εξελιχθούν. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αναθεώρησα πολλά πράγματα, που νόμιζα ότι ήξερα και ότι ήταν αληθινά». 

Το «Magic in the Moonlight», που έρχεται δύο χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία της Θλιμμένης Τζάσμιν κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Αυγούστου. 

 

Πηγή: thetoc.gr


Όλη η επικαιρότητα