Λακωνία

Η μαγεία των Χριστουγέννων στον Δήμο Μονεμβασίας!

Ακούστε το άρθρο

Με κέφι και πολύ μεράκι κι αυτή τη χρονιά το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασιας σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, τους πολιτιστικούς, εμπορικούς και αθλητικούς φορείς, ετοίμασαν μία σειρά Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

«Ελάτε να ζήσουμε μαζί την μαγεία των Χριστουγέννων, να ταξιδέψουμε, έστω και για λίγο, σε έναν κόσμο ξεχωριστό και να στείλουμε σε όλους ένα μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης. Περιμένουμε όλα τα παιδιά αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά να φωτογραφηθούν με τον Αι – Βασίλη, να ταχυδρομήσουν τις επιθυμίες και τις ευχές τους στο μεγάλο γραμματοκιβώτιο, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να γευτούν ωραία παραδοσιακά γλυκίσματα και να ζωγραφιστούν με νεραϊδοχρώματα στα προσωπάκια τους» αναφέρει η ανακοίνωση – πρόσκληση του Ν.Π. Δήμου Μονεμβασίας που υπογράφεται από την Πρόεδρό του κα Παναγιώτα Αλειφέρη.

Οι εκδηλώσεις θα στηρίξουν τις προσπάθειες του εθελοντικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας έχει ως εξής:

Μολάοι
Σάββατο 23/12  11:00 – 13:30 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Γέννησης του Χριστού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν γιορτινά στολίδια, να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και να στείλουν γράμμα στον Άι Βασίλη. Face painting για όλα τα παιδιά. Θα προσφερθούν αναψυκτικά, γλυκίσματα και ζεστό ποπ κορν.
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας, Προοδευτικός Σύλλογος Μολάων, Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων, Σύλλογος γονέων Δημοτικού Σχολείου Μολάων και Σύλλογος γονέων Νηπιαγωγείων Μολάων

Μολάοι
Παρασκευή 28/12
Αίθουσα θεάτρου Γυμνασίου Μολάων
Χρήστου Καρυτσιώτη 6:00 μ.μ.
Θεατρική παράσταση με το έργο «Το δέντρο, το παιδί και οι βοηθοί του Αι Βασίλη» σε διασκευή του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Ενα δέντρο μια φορά».
Είσοδος ελεύθερη.
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας

Μολάοι
Πέμπτη 29/12 11:00 – 13:30 μ.μ.
Ελάτε να παίξουμε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Γέννησης του Χριστού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια, να ακούσουν παραμύθια να λύσουν γρίφους και να κερδίσουν δωράκια.
Διοργάνωση: Τοπικό Συμβούλιο Δ.Κ. Μολάων

Μολάοι
Τετάρτη 3/1/2018
Αίθουσα Φιλαρμονικής 7:00 μ.μ.
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλαρμονικής της Δ.Ε Μολάων.
Θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, καθώς και τραγούδια ελλήνων συνθετών.
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας

Συκιά
27 & 28/1 2018
Αύλειος χώρος του Ιερού προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου Συκέας.
6:00 μ.μ – 9:00 μ.μ.
Στο 4ο χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι, καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να προσφέρουν ότι δεν χρειάζονται και είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και βοηθάμε κάποιον συμπολίτη μας να αποκτήσει κάποιο αγαθό που ίσως το χρειάζεται αλλά δεν έχει την δυνατότητα να το αγοράσει. Σας περιμένουμε όλους να δώσετε ένα δυναμικό παρών και φέτος! Το παζάρι γίνεται από το Νομικό Πρόσωπο σε συνεργασία με το Σύλλογο Δεσποινίδων και Κυριών Συκέας.

Νεάπολη Τρίτη 26/12
Αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Νεάπολης 6:00 μ.μ.
Θεατρική παράσταση με το έργο «Το δέντρο, το παιδί και οι βοηθοί του Αι Βασίλη σε διασκευή του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Ενα δέντρο μια φορά».
Είσοδος ελεύθερη.
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας.

Νεάπολη Κυριακή 21/1/2018
Αίθουσα Φιλαρμονικής 7:00 μ.μ.
Ευχές για όλους… κοπή πίτας Φιλαρμονικής Δ.Ε. Βοιών.
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας

Παπαδιάνικα Τετάρτη 27/12
Αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου – Έναρξη 6:00 μ.μ.
Παιδικό πρόγραμμα με τους Πιπι και Παφ Πουφ. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν παρέα με το «παιχνιδιάρικο Ξωτικό Παφ-πουφ», τον «Τάρανδο», την «Ποντικούλα» και την «Βασιλίτσα». Θα προσφερθούν αναψυκτικά, γλυκίσματα και ζεστό ποπ κορν.
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας.

Παπαδιάνικα Σάββατο 30/12
Αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου – Έναρξη 6:00 μ.μ.
Προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας για τους μικρούς μας φίλους!
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας.

Μονεμβάσια Παρασκευή 22/12
Πλατεία 5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν γιορτινά στολίδια, να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και να στείλουν γράμμα στον Αι Βασίλη. Face painting για όλα τα παιδιά. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής του Δήμου Μονεμβασίας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καλογεράκου και η χορωδία Μονεμβασίας υπό την διεύθυνση του Γιώργου Αποστολάκου.
Θα προσφερθούν αναψυκτικά, γλυκίσματα και ζεστό ποπ κορν.
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας «Ρίζες», Ενωση γυναικών «Οι Μονεμβασιώτισσες», Σύλλογος Πολιτιστικές Διαδρομές, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Μονεμβασίας.
Η εκδήλωση θα στηρίξει τις προσπάθειες του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τις ανάγκες του οργανισμού.

Μονεμβάσια Πέμπτη 28/12
Πλατεία 4:30 μ.μ.
Παιδικό πρόγραμμα με τους Πιπι και Παφ Πουφ.
Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν παρέα με το «παιχνιδιάρικο Ξωτικό Παφ-πουφ», τον «Τάρανδο», την «Ποντικούλα» και την «Βασιλίτσα».
Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας.

Μονεμβάσια Κυριακή 1/1/18
Κάστρο 10:00 π.μ. – 6.00 μ.μ.
Επισκεφθείτε το φιλόξενο σπιτάκι στην πλατεία με το κανόνι. Εκεί θα σας περιμένουν γλυκά κεράσματα και πολλές εκπλήξεις από το Σύλλογο Επαγγελματιών του Κάστρου Μονεμβασίας.

Πηγή: apela.gr

Όλη η επικαιρότητα