«Μαγική» βραδιά κιθάρας στο Λαζαράκειο

odeio-1.jpg

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ έδωσαν οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί Ανδρόνικος Καραμπέρης και Χρήστος Τσαρούχης το βράδυ της Δευτέρας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο σε έργα Vivaldi, Piazzola, Domenico Scarlatti, Manuel de Falla κ.ά.

Η ποιότητα του ήχου τους και η ποικιλία των ηχοχρωμάτων σε συνδυασμό με την τεχνική ακρίβεια και την εκφραστική ομοιογένεια καθήλωσαν το κοινό που παρακολούθησε το ρεσιτάλ και καταχειροκρότησε τους Σολίστ.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης ξεκίνησαν τις σπουδές τους στην κλασική κιθάρα, στην Πάτρα, με καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Κυδωνιάτη φτάνοντας μέχρι και το πτυχίο τους, λαμβάνοντας το βαθμό ‘Άριστα Παμψηφεί’. Ακολουθώντας μια όμοια πορεία, συνέχισαν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Αθήνα , στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο ‘Atheneaum’ , με καθηγήτρια την καταξιωμένη κιθαρίστρια κ. Λίζα Ζώη, λαμβάνοντας και οι δυο Δίπλωμα κιθάρας με βαθμό ‘Άριστα Παμψηφεί’.

Παράλληλα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και  master classes με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R.Dyens,D.Russell, M.Dylla, J.Mills, S.Vlaskalic, J.Willard, Ε.Ασημακόπουλος).     

 Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες αίθουσες συναυλιών της Πάτρας και της Αθήνας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή.

Τη συναυλία διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας και του Νομικού Προσώπου του ¨Ο ΗΛΕΙΟΣ¨.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος και κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Ο ΗΛΕΙΟΣ¨ κα Ρούλα Γκουβίτσα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας κα Δήμητρα Βαρελά, οι Πρόεδροι της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος  και του Ραδιοφώνου κ. Μάικ Αμπου Χάντμπα, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Ράλλης και πλήθος κόσμου.