Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μαγνησία: Και άλλες περιπτώσεις μαθητών με κομμένο ρεύμα

Ακούστε το άρθρο

Μετά την περίπτωση της μαθήτριας στην Αγριά Μαγνησίας, η οποία διάβαζε στο πεζοδρόμιο υπό το φως του δημοτικού στύλου, αφού το ρεύμα στο σπίτι της ήταν κομμένο, δύο ακόμα περιπτώσειςαπασχόλησαν διευθυντές και καθηγητές σχολείων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το magnesianews.gr,σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, τους τελευταίους δύο μήνες έφτασαν σε γνώση της υπηρεσίας, δύο πανομοιότυπα περιστατικά που αφορούσαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια μαθητών.

Στην πρώτη περίπτωση η διακοπή ρεύματος επηρέαζε τη λειτουργία της αναπνευστικής συσκευή του μικρού αδελφού μαθητή, ενώ στη δεύτερη ένα άλλο παιδί διάβαζε με γκαζάκι που χρησιμοποιούν για φωτισμό στα κάμπιγκ.

Μιλώντας για το πρόσφατο γεγονός της μαθήτριας στην Αγριά, το οποίο προκάλεσε «κύμα» αλληλεγγύης στην τοπική κοινότητα,  ο διευθυντής τόνισε ότι δεν είχε ενημερωθεί το σχολείο και έγιναν οι ενέργειες στη ΔΕΗ για να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό, κάτι που συνέβη και στις άλλες περιπτώσεις.

«Πίσω από κάθε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει και ένας μαθητής. Οι διευθυντές όλων των σχολείων της Μαγνησία επιλήφθηκαν. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν το γνώριζαν, επιλήφθηκαν όμως άμεσα. Η λύση δεν προκύπτει ούτε από τη Δευτεροβάθμια ούτε από το σχολείο, αλλά για κάθε παιδί αυτής της χώρας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής.

Ο διευθυντής εξήγησε πως τα σχολεία αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα με διακριτικότητα, γιατί οι μαθητές είναι περήφανοι και αξιοπρεπείς, με συνέπεια να δυσκολεύονται να απευθυνθούν στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όμως όταν ενημερώνονται τα επιλύουν.

Ο κ. Σαβελίδης σημείωσε ακόμα πως μόνο στη Μαγνησία σιτίζονται 241 παιδιά με την παροχή πρωινού με τη συμβολή της Μητρόπολης Δημητριάδος και διερωτήθηκε ποιος παρέχει τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια γεγονότα και η Διεύθυνση θα κάνει εντός των ημερών τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο και σε άλλους φορείς».

Όλη η επικαιρότητα