Ελλάδα

«Μακεδονία Ξακουστή» στην επιβλητική παρέλαση των Ευζώνων στο Σύνταγμα

Ακούστε το άρθρο

Το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» συνόδευσε την παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς για την 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Επιβλητικοί οι Εύζωνες παρέλασαν υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των πολιτών που στέκονταν κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

Φαίνεται ότι η πίεση που άσκησαν πολίτες και φορείς έστειλαν το «μήνυμα» και το «Μακεδονία Ξακουστή» ακούστηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Το παιάνισμα του εμβατηρίου ακούστηκε την ώρα που η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έμπαινε στο χώρο της παρέλασης για να πάρει θέση πίσω από τον χώρο των επισήμων και καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

Οι πολίτες συνόδευσαν την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τραγουδώντας το «απαγορευμένο» εμβατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος έχουν λάβει εντολή να μην φωνάξουν συνθήματα στη διάρκεια της παρέλασης, για την αποφυγή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων. Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, λίγα 24ώρα πριν τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με επίσημο έγγραφο απαγόρευσε τα συνθήματα από τους άντρες της Μονάδας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, υπό το φόβο ότι θα ακουγόταν το «Μακεδονία Ξακουστή» ή άλλα παρόμοια…

Ειδικότερα, το έγγραφο που εστάλη στο γραφείο Επιχειρήσεων, τον Ομαδάρχη τμήματος παρελάσεως, αλλά και όλα τα στελέχη «μετέχοντα στην παρέλαση», αναφέρει πως ο Αρχηγός «παραγγέλλει» την «μη απαγγελεία (sic) συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παράλασης της 25ης Μαρτίου 2019».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα