Η εντολή προσωπικής κράτησης του Στέφανου Χίου, που επιχείρησαν να κάνουν εκτελεστή δυο δικαστικοί επιμελητές με τη συνοδεία αστυνομικών υπαλλήλων για υπόθεση που αφορούσε το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο, έφερε τις δυο πλευρές και πάλι αντιμέτωπες.

Χθες το makeleio.gr του Στέφανου Χίου επιτέθηκε κατά του μητροπολίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τον κ. Χρυσόστομο βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επειδή υπάρχουν πολλές… φωτογραφίες με τους δυο μαζί σε εκδηλώσεις. Η επίθεση αυτή ανάγκασε το μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας να εκδώσει ανακοίνωση, η οποία καταλήγει στο ότι “θα παραμείνουμε απαρέγκλιτα σταθεροί στις θέσεις μας και στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, με μόνο γνώμονα την τήρηση και προάσπιση των ιερών κανόνων της Εκκλησίας και των κανόνων δικαίου του Ελληνικού Κράτους. Στους τιμητές μας απαντούμε ότι έχουμε δεσμευθεί να δωρίσουμε κάθε χρηματικό ποσό που θα προέλθει από τη δικαστική αυτή διαδικασία στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως μας όπως και στο παρελθόν έχει γίνει”.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρονται τα εξής:

“Η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός στη δικαιοσύνη -αναπόσπαστο τμήμα των οποίων είναι η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων- αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, όπως η ελληνική.

Σήμερα, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας προσβάλλουν τις θεμελιώδεις αυτές αρχές.

Ειδικότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής μετέβη στην οικία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την κατά νόμο εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 97/2007 αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης, η οποία κατέστη αμετάκλητη κατόπιν της εκδόσεως της υπ’ αριθμόν 2032/2014 αποφάσεως του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή καταδίκαζε τον εν λόγω δημοσιογράφο να καταβάλει χρηματικό ποσό προς αποκατάσταση της τιμής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, η οποία επλήγη λόγω άρθρου που είχε δημοσιεύσει ο δημοσιογράφος σε εφημερίδα. Η Ιερά Μητρόπολη έλαβε την απόφαση να προβεί στην ύστατη αυτή πράξη αναγκαστικής εκτελέσεως, μετά την άτεγκτη και επί τριετίας άρνηση του δημοσιογράφου να έλθει σε οιαδήποτε συνεννόηση σε σχέση με τον τρόπο εκτέλεσης της δικαστικής αποφάσεως.

Η εκτέλεση της αποφάσεως δεν κατέστη δυνατή λόγω απουσίας του δημοσιογράφου από την οικία του.

Ακολούθως, στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα και ιστοσελίδα ανυπόγραφα κείμενα ακραίας χυδαιότητας. Γίναμε αντικείμενο μίας πρωτοφανούς, αήθους και συκοφαντικής δυσφημίσεως, όπου διαστρεβλώθηκαν πλήρως τα πραγματικά γεγονότα που αφορούσαν την εκτέλεση της εν λόγω δικαστικής αποφάσεως.

Ηδη, με την υπ’ αριθμόν 2017/2009 έγκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης”.

ΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» 

Το makeleio.gr με τον γνωστό του ιδιόρρυθμο τρόπο γραφής αναφέρει μεταξύ άλλων για την υπόθεση:

“Και πάμε στο ψητό… Οσα διέπραξαν οι… επιμελητές της Θέμιδος, αφορούν μια παλιά υπόθεση, πριν από 10 χρόνια, για την οποία ζητείται από τον… πελάτη τους να εκτελεστεί το 2017, ενώ είχε δικαστεί το 2007 και αφορά αστική υπόθεση! Ναι, καλά διαβάσατε! Μια παλιά δικαστική απόφαση, για δημοσίευμα σε άλλη εφημερίδα και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Espresso». Ο… Αγιος αυτός άνθρωπος, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος (κατά κόσμον Αλέξανδρος Σταυρόπουλος), ξύπνησε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης και αποφάσισε να κινηθεί εναντίον του Στέφανου Χίου…

Αληθεύει Σεβασμιότατε η στενή σας σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αλλά και η «λυκοφιλία» εκκλησιαστικών παραγόντων της περιοχής σας (που σας επηρεάζουν πιθανόν), με το Μαξίμου;».

Πηγή http://eleftheriaonline.gr