Κόσμος

Μακελειό με δέκα νεκρούς στο Μεξικό

Ακούστε το άρθρο

Μακελειό με δέκα νεκρούς στο Μεξικό, όταν ξέσπασε μάχη ανάμεσα σε άνδρες ένοπλων ομάδων στην Πολιτεία Γκερέρο.

Στην συγκεκριμένη περιοχή μαίνεται η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών, δήλωσε ο Ρομπέρτο Άλβαρες, εκπρόσωπος των πολιτειακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Μέλη δύο ομάδων ενόπλων πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτοφύλακες, αναμετρήθηκαν την Κυριακή με πυροβόλα όπλα στην Τσιλάπα. Ο απολογισμός είναι δέκα νεκροί και δύο τραυματίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του.

Στον τόπο της σφαγής εντοπίστηκαν πολλά όπλα, πέρα από τα δέκα πτώματα μέσα σε δύο αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές από τα πυρά, κατά την ανακοίνωση. Δύο ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν τραυματισμένοι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Πολιτείας, πρόσθεσε ο Άλβαρες.

Δεν έγινε σαφές για ποιο λόγο ενεπλάκησαν σε σύγκρουση οι δύο ομάδες. Η Πολιτεία Γκερέρο, είναι ανάμεσα σε αυτές που αντιμετωπίζουν το εντονότερο πρόβλημα λόγω της συνεχιζόμενης βίας στο Μεξικό.

Οι συμμορίες, αρκετές από τις οποίες αποδεκατίστηκαν ή κατακερματίστηκαν τα τελευταία χρόνια, επιδιώκουν να ανασυνταχθούν και να αποκτήσουν τον έλεγχο παλιών και νέων οδών της διακίνησης.

Αντιμέτωποι με το κύμα της βίας των συμμοριών, πολλοί κάτοικοι έχουν δημιουργήσει πολιτοφυλακές αυτοάμυνας.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, η βία που συνδέεται με τα καρτέλ των ναρκωτικών έχει στοιχίσει τη ζωή από σε πάνω από 200.000 ανθρώπους στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του προέδρου Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) κήρυξε τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο» εναντίον των συμμοριών αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα