Ηλεία Πολιτική

Μάκης Μπαλαούρας: Αυθαίρετη η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βάρδας

Ακούστε το άρθρο

Με αιφνιδιαστική κίνηση, εν μέσω νυκτός, η προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογίου Αμαλιάδας κ. Ρούσσου μετέφερε το αρχείο Βάρδας στα Λεχαινά. Από δημοσιεύματα πριν μερικές μέρες είχε διαρρεύσει τις προθέσεις της. Στην προεκλογική μου επίσκεψη στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, ενώπιον των εκεί εργαζομένων, απευθύνθηκα στη κ. Ρούσσου και της είπα ότι οι σκέψεις της είναι αυθαίρετες, μη στηριζόμενες  πουθενά και να μη σκέφτεται να τις υλοποιήσει. Σιώπησε, ως να αποδεχόταν τη θέση μου.

Τελικά προχώρησε! Σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι εφαρμόζει το Προεδρικό Διάταγμα116/2017.

Ουδέν αναληθέστερο. Το ΠΔ, που προνοεί για τη μετατροπή  των άμισθων Υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα, που με μεγάλη και χρονοβόρα προσπάθεια καταφέραμε, αναφέρεται ότι τα δύο υποθηκοφυλακεία Βάρδας και Λεχαινών θα υπαχθούν διοικητικά στο Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας, χωρίς να μιλά για συγχώνευση τους στην Αμαλιάδα. Είναι, όπως το ΙΕΚ Λεχαινών και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Βάρδα, που προκειμένου να λειτουργήσουν, έπρεπε να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος και επομένως η διοίκηση τους θα υπάγεται σε αντίστοιχους φορείς Αμαλιάδας και Πάτρας, αντιστοίχως, αλλά η λειτουργία τους θα πραγματοποιείται σε Λεχαινά και Βάρδα.

Επί, σχεδόν δύο χρόνια τα  υποθηκοφυλακεία Βάρδας και Λεχαινών, με τεράστια προσωπική προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτά, λειτουργούσαν ικανοποιητικά. Για αυτό άλλωστε υποδεχτήκαμε με ικανοποίηση τη τοποθέτηση της  κ. Ρούσσου, για να βοηθήσει σε έμψυχο υλικό προκειμένου να δουλέψουν ακόμα καλύτερα τα υποθηκοφυλακεία.  Φαίνεται όμως, ότι η κ. Ρούσσου, βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να εφαρμόσει το σχέδιο της μετά τις εκλογές και με νέα κυβέρνηση. Καλώ τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνηςνα εκφράσει δημόσια τη γνώμη της, μη κρυπτόμενη πίσω από αυθαιρετούντες υπαλλήλους.   Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης δε θα ανεχθούν τετελεσμένα και προφανώς θα αντιδράσουν.

Όλη η επικαιρότητα