Λακωνία

Μάνη: Ελεύθερος ο παππούς της 12χρονης που φέρεται να ασέλγησε πάνω της – Τι είπε στην απολογία του

Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας περί ασέλγειας σε βάρος ενός κοριτσιού 12 ετών στη Μάνη. Για την υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχουν βρεθεί ένας ιερέας και ο παππούς της ανήλικης

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο παππούς του κοριτσιού αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια Γυθείου, που διήρκεσε περίοου δύο ώρες. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. 

Ως εκ τούτου, οι ανακριτικές αρχές αποφάσισαν να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο ηλικιωμένος επέστρεψε σπίτι του, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του ιερέα ζήτησε να κληθούν νέοι μάρτυρες στην υπόθεση.

Η απολογία του

«Η μικρή μου είπε ότι την πείραξε ο παππούς της. Το είπα στη μητέρα της και αυτή μου είπε μη δίνεις σημασία. Εγώ της μιλούσα και τη ρωτούσα πως περνούσε με την γιαγιά και τον παππού.

Με αποκάλεσε μπαμπά και εκείνη τη στιγμή της είπα δεν θέλω να με λες μπαμπά, γιατί δεν είμαι ο μπαμπάς σου. Μου είπε ότι θέλει να μου πει κάτι και είπε ότι ο παππούς τη βάραγε και ότι την έβαζε στα πόδια του, την χάιδευε και ότι κάποια στιγμή έβγαλε τα γεννητικά του όργανα και της ανέβασε τα ρούχα της».

Η γνωριμία του ιερέα με τη μητέρα της 12χρονης

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ιερέας, η γνωριμία με τη μητέρα της 12χρονης έγινε τυχαία σε ένα καφενείο, όπου εκείνη του ζήτησε δουλειά και της πρότεινε να μείνει στο σπίτι του, σε διαφορετικό δωμάτιο. Τρεις ημέρες μετά μετακόμισε στο σπίτι και η κόρη της.

Μάλιστα, αναφέρει ότι πήγε και ψώνισε ρούχα και παπούτσια στο κορίτσι, ενώ παράλληλα της μάθαινε και την αλφαβήτα. Λίγες μέρες αργότερα άρχισαν οι αποκαλύψεις. «Η μητέρα και ο αδερφός επέμεναν ότι η μικρή έλεγε ψέματα για τον παππού»

Ο ιερέας αποκάλυψε επίσης στις Αρχές, ότι μετά τις αποκαλύψεις για τον παππού πρότεινε στη μητέρα και τον αδερφό της να πάνε στην αστυνομία. Η απάντηση και των δυο ήταν ότι η μικρή έλεγε ψέματα.

«Ποτέ δεν έμεινα μόνος μου με την μικρή στο σπίτι. Σε διαφορετικά δωμάτια μέναμε. Το παιδί κάπνιζε. Η μητέρα χτυπούσε το παιδί. Αν έκανε κάποια ζημιά είχε πάντα το χέρι σηκωμένο.

Ενδιαφερόμουν για το παιδί. Είχα πει στη μητέρα να το πάω σχολείο, καθαρά για φιλανθρωπία το έκανα και τους φιλοξενούσα. Της παρείχα και τροφή και στέγη και μετά αυτή στράφηκε εναντίον μου και της είπα ο Θεός ας κρίνει εγώ έκανα αυτό που ένιωθα. Ποτέ δεν συνέβη αυτό το περιστατικό που λέει η μικρή». Ο παππούς της 12χρονης θα οδηγηθεί σήμερα στην ανακρίτρια Γυθείου.

Η ανατριχιαστική κατάθεση της 12χρονης

Η 12χρονη άνοιξε για πρώτη φορά την ψυχή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Είχε καταγγείλει τόσο τον ιερέα όσο και τον παππού της. Στην κατάθεσή της είχε πει:

“Ο μπαμπάς ήρθε χωρίς το παντελόνι και το εσώρουχο και μου έβγαλε το παντελόνι και το κιλοτάκι μου και μου έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα. Αυτό έχει γίνει και μία άλλη φορά.

Μετά ήλθε η μαμά στο σπίτι και μας βρήκε στο κρεβάτι. Είπε “τι κάνετε εκεί;” Εγώ της είπα οτι ο μπαμπάς το έκανε αυτό με το ζόρι. Η μαμά μετά με χτύπησε με τα χέρια της. Αυτά που μου έκανε ο ιερέας μου τα είχε κάνει και ο παππούς.”

Τι λέει η κόρη του κατηγορούμενου ιερέα

Η κόρη του ιερέα  υποστήριξε πως ο ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της, πήγαν την 12χρονη στο Χαμόγελο του Παιδιού καθώς η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο “βιαστής” να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”»;

Την ίδια ώρα από το Χαμόγελο του Παιδιού πάντως διευκρινίζουν πως η 12χρονη κατέληξε στον οργανισμό κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η κόρη του ιερέα υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από την μητερά της 12χρονης: «Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου.

Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι».

via

Όλη η επικαιρότητα