Μάνη: Σε σκηνή και αποθήκη επεξεργάζονταν κάνναβη

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 523,1 γραμμαρίων, δυο κλώνους δενδρυλλίων κάνναβης που ζύγιζαν ένα κιλό και 408 γραμμάρια και κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους 1,9 γραμμαρίου

Ένα αντίσκηνο στημένο μέσα σε σπίτι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και μια αποθήκη στο Γύθειο χρησιμοποιούσαν δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 28 ως αυτοσχέδια εργαστήρια για την αποξήρανση και επεξεργασία κάνναβης!

Και στα δυο έκαναν έφοδο οι άνδρες της Ασφαλείας Σπάρτης και κατέσχεσαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 523,1 γραμμαρίων, δυο κλώνους δενδρυλλίων κάνναβης που ζύγιζαν ένα κιλό και 408 γραμμάρια, κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους 1,9 γραμμαρίου, 873 σπόρους κάνναβης και τον καλλιεργητικό εξοπλισμό.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν ακόμη ένα περίστροφο που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και 39 φυσίγγια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

*** Στη σύλληψη ενός 45χρονου Έλληνα προχώρησαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, όταν τον εντόπισαν να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς 12 θηριώδη δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο ως 4,50 μέτρων! Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με την κατηγορία της καλλιέργειας ναρκωτικών.