Ηλεία

Δύο πυρκαγιές την ίδια ώρα στη Νέα Μανωλάδα – Κάποιοι… παίζουν με τη φωτιά

Ακούστε το άρθρο

Ζημιές σε θερμοκήπια

Κάποιος ή κάποιοι στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας δυστυχώς παίζουν με τη φωτιά τις τελευταίες μέρες, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας περιουσίες.
Ενώ το θερμόμετρο άγγιζε τους 39 βαθμούς, πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Ν. Μανωλάδας, κοντά στη θέση “Μάρμαρα” και για λίγα λεπτά έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός. Να σημειωθεί ότι προ ημερών περίπου στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά.

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ΠΥ Λεχαινών και της Αμαλιάδος ήταν άμεση. Στη μάχη ρίχτηκαν 15 οχήματα και 28 άνδρες, 1 πεζοπόρο με 10 άνδρες ενώ ρίψεις έκαναν και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά, προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια και έκαψε αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα και καλαμιές.

Δεύτερη φωτιά

Την ίδια στιγμή όμως ξέσπασε φωτιά και σε δεύτερο σημείο κοντά στη Νέα Μανωλάδα ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι που συνδυασμό με τους καπνούς και τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις δεν απειλήθηκαν σπίτια, αλλά πρέπει να σημειωθεί η κόπωση των ανδρών της Πυροσβεστικής λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Και οι δύο πυρκαγιές τέθηκαν τελικά υπό έλεγχο.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Δημήτρης Αντωνάκης, ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Αργύρης Φαλίδας.

Πηγή: Facebook

Όλη η επικαιρότητα