Πολιτική

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι προνομιακός συνομιλητής, κανενός»

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σχετικά με το ρόλο του Κινήματος Αλλαγής προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά έστειλε ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης από το Συνέδριο της ΝΔ.

Δεν είμαστε προνομιακός συνομιλητής, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης και συνέχισε, από το βήμα του Συνεδρίου: Να μιλήσουμε ανοιχτά η δική μας ευθεία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς συνεργάτες δεν σημαίνει ότι είμαστε προνομιακός συνομιλητής, συνεργάτης κανενός, όσοι το πιστεύουν θα απογοητεύουν. Επεσήμανε πως λίγους μήνες πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές ζούμε τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δεν κατάφερε να μας βγάλει στην ουσία από την κρίση. Μία αδύναμη, ανίκανη κυβέρνηση να διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Επενδύει στην παρέμβαση των μέσων ενημέρωσης, της δικαιοσύνης και στον κρατισμό.

Ανέφερε πως η οριστική έξοδος της χώρας από την κρίση δεν διασφαλίζεται μόνο από μία κυβερνητική αλλαγή, χρειάζονται υγιής επενδύσεις υπέρ και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να διασφαλίσουμε από τους εταίρους μας μία νέα συμφωνία μέσω των χαμηλότερων πλεονασμάτων και αναδιάρθρωση του χρέους. Λέμε ναι στη μείωση της δαπάνης αλλά όχι στη μείωση των δαπανών για την υγεία και παιδεία. Η εθνική συνεννόηση που δεν ταυτίζεται με τις κομματικές συνεργασίες αλλά αφορά τα κρίσιμα και εθνικά θέματα την αναβάθμιση του κράτους, της συνταγματικής αναθεώρησης κλπ.

Υπογράμμισε πως τα κόμματα μας (σ.σ ΠΑΣΟΚ ΝΔ) διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα, με τα λάθη. Σήμερα είναι η ημέρα να μιλήσουμε για το μέλλον και να εγγυηθούμε ότι ύστερα από τόσες θυσίες ο ελληνικός λαός βγαίνει από την κρίση και με στόχο να προχωρήσουμε.

Όλη η επικαιρότητα