Lifestyle

Μαρία Κορινθίου: «Υπήρχαν μέρες που έψαχνα μήπως βρω κανένα δολάριο στο δρόμο για να πάρω κάτι να φάω»

Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Κορινθίου μιλά στον Γιάννη Πουλόπουλο και το page2 για τα κασέ των ηθοποιών, για την περίοδο που δεν είχε να φάει και τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Είναι αλήθεια ότι οι μισθοί που παίρνουν πια οι ηθοποιοί στις καθημερινές σειρές κυμαίνονται μεταξύ 800 και 1200 ευρώ;

Εννοείται ότι έχουν πέσει κατακόρυφα τα κασέ των ηθοποιών, αλλά υπάρχουν και πρωταγωνιστές που παίρνουν και 4000 ευρώ το μήνα. Βέβαια κι αυτές οι αμοιβές δεν συγκρίνονται με τις 6.000 ή τις 7.000 ευρώ που μπορεί να έπαιρνε ένας πρωταγωνιστής, για το επεισόδιο, πριν από την κρίση.

Έχεις πάρει ποτέ τέτοιο μισθό;

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι έχω πετύχει τις καλές εποχές της τηλεόρασης.

Μήπως ένας λόγος που δεν παίζεις στην τηλεόραση είναι και επειδή οι οικονομικές απολαβές δεν είναι πια καλές;

Σίγουρα, όσο μεγαλώνεις, θέλεις να αμείβεσαι για τη δουλειά που προσφέρεις. Αλλά αν ήταν μία πρόταση που με κάλυπτε καλλιτεχνικά θα έβαζα νερό στο κρασί μου.  Αν όμως ο ρόλος που μου προτείνουν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και δεν πληρώνομαι και καλά, θα προτιμήσω τον χρόνο που θα δαπανούσα για τα γυρίσματα να τον αφιερώσω στο παιδί μου. Ξέρω νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα και μου θα παίξουν σε ένα σίριαλ, παίρνοντας το τίποτα, μόνο και μόνο για να έχουν δουλειά. Ε, εγώ πια δεν θα το κάνω αυτό. Γιατί τελικά αυτό εκμεταλλεύονται και οι παραγωγοί και ρίχνουν ακόμα περισσότερο τα budgets. Αλλά αν ένας ηθοποιός δεν έχει να φάει και έχει απόλυτη ανάγκη να δουλέψει, θα συμβιβαστεί. Τι θα κάνει; 

Εσύ, πέρασες περιόδους που δεν είχες να φας;

Ναι, βέβαια. Όταν ήμουν στην Αμερική δυσκολεύθηκα πολύ! Όταν μόνο για τις σπουδές ένας φοιτητής χρειάζεται 35.000 ευρώ τον χρόνο και για το ενοίκιο πρέπει να πληρώνει 1500 ευρώ το μήνα, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να τα φέρει εύκολα βόλτα αν δεν έχει βοήθεια από το σπίτι του. Εγώ είχα μαζέψει κάποια χρήματα δουλεύοντας στην Ελλάδα, αλλά κάποια στιγμή τέλειωσαν. Υπήρχαν μέρες που έψαχνα μήπως βρω κανένα δολάριο στο δρόμο για να πάρω κάτι να φάω. Δυσκολεύθηκα πολύ, μάτωσα, αλλά η Αμερική για εμένα ήταν το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο. Πέρα από τις γνώσεις, μου έδωσε και εφόδια ζωής. Είχα τέτοια δύναμη μέσα μου που έρχονταν άνθρωποι και μου έλεγαν «Αν δεν ενδώσεις σε ανήθικες προτάσεις, δεν θα τα καταφέρεις» και τους απαντούσα: «Αυτό θα το δούμε».

Υπήρξε άνθρωπος που στην αρχή της καριέρας σου, σου έκανε ανήθικη πρόταση;

Ναι. Πολλές γυναίκες έχουν δεχτεί τέτοιου είδους προτάσεις. Αλλά, όπως είπα προηγουμένως, εμένα η Αμερική με είχε σκληραγωγήσει και ήξερα πώς να αντιμετωπίσω τον οποιοδήποτε. Και μπορώ να σου πω ότι τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον συνάντησα αργότερα και έκανε σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

via

Όλη η επικαιρότητα