Αρθρογραφία

Μας χρωστάτε κύριε

Ακούστε το άρθρο

Ναι κύριε, βασιστήκαμε σε εσάς, στα λόγια σας τα παχιά και τα μεγάλα, και στο διάστημα  των ετών 2000 έως 2005 αγοράσαμε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, όπως μας συστήνατε και μας παροτρύνατε τότε, για την ασφάλειά μας  όπως λέγατε και αφού είχατε χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, γύρω στα 300 ευρώ και πολύ φθηνή βενζίνη γύρω στα 0,60 ευρώ.

Ήταν τότε που το χρήμα έρρεε άφθονο, ο δείκτης ανάπτυξης ήταν πάνω από το 4%, τότε που είχαμε μπει  στο ευρώ και μας λέγατε πως είμαστε σίγουροι και ασφαλείς, τότε που γινόταν τα παιγνίδια στο χρηματιστήριο και κέρδιζαν ασφαλώς οι επενδυτές και φυσικά όχι οι λεγόμενοι παίχτες, τότε λοιπόν και εμείς κάναμε το λάθος και αγοράσαμε μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα.

Πιστεύαμε σε εσάς και είμαστε σίγουροι πως θα μας προστατέψετε, πως δεν θα αυξήσετε την τιμή της βενζίνης από τα 0,60  στα 1,60 ευρώ και τα τέλη κυκλοφορίας από τα 300 στα 1100 ευρώ και σας πληρώσαμε χοντρά τότε, αγοράζοντας τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα, με επιβάρυνση φόρων και τελών πάνω από 60% στην τιμή chief , αλλά σας πιστεύαμε και σας εμπιστευόμασταν.

Και δεν περιμέναμε ποτέ, ούτε στα όνειρά μας, ούτε στην πιο «βρόμικη» φαντασία μας, ότι θα πετσοκόβατε τις αποδοχές μας μεσοσταθμικά πάνω από το 50%, είτε είμαστε εργαζόμενοι , είτε συνταξιούχοι και ακόμη χειρότερα ότι πολλοί, πάρα πολλοί από εμάς, θα μέναμε χωρίς δουλειά και θα μπαίναμε στις ουρές της Πρόνοιας, της Εκκλησίας και διάφορων ΜΚΟ για ελεημοσύνες, κοινωνικά επιδόματα, βοηθήματα και διάφορες λεγόμενες κοινωνικές παροχές .

Ούτε περιμέναμε κύριε αύξηση της φορολογίας, σε όσους από εμάς έτυχε να συνεχίσουν να εργάζονται, για να δίνετε εσείς βοηθήματα και επιδόματα φτώχιας στα θύματά σας κύριε, γιατί την χρεοκοπία δεν την φέραμε εμείς, αλλά  μόνο εσείς και οι «σύντροφοί σας» ανά τον κόσμο με τις πράξεις και παραλείψεις σας.

Και τώρα κύριε τι πρόκειται να κάνετε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας, ούτε την βενζίνη και αλήθεια έμμεσα μας λέτε να καταθέσουμε τις πινακίδες, αλήθεια δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ότι χειρότερο και μας πληγώνετε κύριε τον εγωϊσμό, μας αφαιρείτε την αξιοπρέπειά μας.

Επαναφέρετε λοιπόν τις αποδοχές και τις επιβαρύνσεις μας στα επίπεδα του έτους 2005, έστω και του έτους 2011, ζητήστε μία συγνώμη για το κακό που μας κάνατε και για τα ψέματα που μας είπατε, αφήστε μας να ζήσουμε όπως είχαμε προγραμματίσει, μην παρεμβαίνετε τόσο βίαια και αισχρά στην ζωή μας, δεν σας χρωστάμε τίποτα, αλλά μας χρωστάτε πολλά, μας τα χρωστάτε όλα.

Αν και πληρώσαμε τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2020, περιμένουμε να μας επιστρέψετε την διαφορά  όπως σας προαναφέραμε και επίσης να επιδοτήσετε την τιμή της βενζίνης, ή να μειώστε τώρα την φορολογία της  στα επίπεδα του έτους 2000, μας χρωστάτε δεν σας χρωστάμε, σας τιμούμε, αλλά δεν μας τιμάτε καθόλου.-

Όλη η επικαιρότητα