Ψυχαγωγία

Master Chef 4: Βγήκαν τα μαχαίρια μαζί με τη… μπεσαμέλ

Ακούστε το άρθρο

Παστίτσιο η δοκιμασία για τους παίκτες του MasterChef 4, και την επιλογή των παικτών κάνει ο Σταύρος Γεωργίου που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του του πρώτου Mystery Box για τον φετινό διαγωνισμό.

Λίγο πριν διαλέξει παίκτες, οι κατσαρόλες, τα τηγάνια και οι κουτάλες στην κουζίνα του MasterChef 4 πήραν «φωτιά»! Και οι 23 διαγωνιζόμενοι έβαλαν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν τους τρεις κριτές. Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξεχώρισαν τρία πιάτα από αυτή την πρώτη δοκιμασία. Ποια ήταν αυτά; Του Ηλία, του Σταύρου Γεωργίου και της Μαρλέν.

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση της Σεμίνας που μόλις άρχισε το παιχνίδι δεν φόρεσε την ποδιά της και ξέσπασε σε κλάματα. «Έχω ένα προσωπικό σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να αποχωρήσω» είπε στον Σωτήρη Κοντιζά και εκείνος της είπε: «Λυπάμαι ιδιαίτερα που το ακούω αυτό, μιας και είσαι από την ομάδα μου και ήθελα πολύ να είσαι στην ομάδα μου. Πρέπει να σου ζητήσω το pin και την ποδιά».

Στο διαγωνισμό για το παστίτσιο βγήκαν τα μαχαίρια

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ ανταγωνιστικά, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Με το που άρχισε ο Σταύρος να διαλέγει τι είδος παστίτσιου από τα τρια -ένα κανονικό, ένα βετζετέριαν και ένα βέγκαν, άρχισαν και τα σχόλια από τους παίκτες.

Η βέγκαν Ντέμη έπρεπε να κάνει ένα κανονικό παστίτσιο, κάτι που ενόχλησε τους άλλους παίκτες, που τον κατηγόρησαν για στρατηγική. Η Μαρλέν που τον έθαψε κανονικότατα, και στο Λονδίνο προτιμά τα βίγκαν, πήρε να φτιάξει ένα κανονικό παστίτσιο.

Η φλύαρη Μαριάνα και οι βαριές κουβέντες

Γενικώς ο Σταύρος όπως φάνηκε δεν είναι ο αγαπημένος των κοριτσιών και η Μαριάνα που δε σταμάτησε να τον σχολιάζει μεγαλοπρεπώς τον είπε και πάρα πολύ κομπλεξικό. Της έδωσε ένα βίγκαν παστίτσιο όπως της άξιζε -έτσι είπε- και ο Σταύρος είπε ότι δεν έχει μέτρο. Όταν ήρθε λοιπόν, η σειρά της Μαριάννας της ανέθεσε να κάνει ένα vegan παστίτσιο.

«Η Μαριάννα θα πάρει αυτό που της αξίζει γιατί κάνει πολύ φασαρία. Είναι ένα κορίτσι που δεν έχει μέτρο στη ζωή της. Είναι 20 χρόνων και δεν έχει ωριμάσει και μπορεί να μην το κάνει και ποτέ, δικαίωμά της», είπε αρχικά ο Σταύρος και πρόσθεσε: «Μπορεί να το έκανα και στρατηγικά. Να την έβαλα σε ένα κλουβί για να δω αν θα βγει από αυτό».

Από την πλευρά της, η Μαριάννα μιλώντας στην κάμερα δικαιολόγησε αυτή την κίνησή του λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι κινείται μόνο στρατηγικά. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ κομπλεξικός. Μπορεί να έχει καταλάβει ότι έχω κάτι παραπάνω από αυτόν». Βέβαια, στην Ελεάνα και την Κατερίνα ο Σταύρος έδωσε παστίτσιο χωρίς περιορισμούς εξαιτίας του χαρακτήρα τους και δήλωσε ότι τις συμπαθεί πολύ. Επίσης Σταύρος-Ηλιόπουλος στα μαχαίρια, ο Κύπριος λέει ο ένας, είναι ο πιο αδύναμος παίκτης λέει ο Σταύρος.

Ο πόλεμος του …μοσχοκάρυδου

Στην κουζίνα πολιτισμός, στην αποθήκη τροφίμων, πόλεμος και όποιος μπορούσε μάζευε τα υλικά με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το κόλιναδρο -έλεος- και το …μοσχοκάρυδο. Το τεστ δημιουργικότητας αρχίζει και ο νικητής θα έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει δοθεί παγκοσμίως σε παίκτη του διαγωνισμού μαγειρικής παγκοσμίως.

Και …κλάμα με το παστίτσιο

Η προσπάθεια του Θεοχάρη είναι όπως λέει σαν βέγκαν «τούρτα παστίτσιο» και όλοι έψαχναν τα ..κεράκια, και ο ίδιος γελάει τουλάχιστον με την αποτυχία του. Η Μαρία κινήθηκε πολύ έξυπνα και πήγε πολύ καλά με το βίγκαν παστίτσιο, ο Τζον έκανε μια τίμια προσπάθεια αλλά κανένας δεν τρελάθηκε, ένα punk-στίτσιο εμφανίστηκε από το Διονύση, καθόλου ξενέρωτο όπως είπε ο Ιωαννίδης, η Φωτεινή δεν εντυπωσίασε και έκανε κάτι σαν πουρέ ρεβυθιών, ο Γιώργος το έκανε λύσσα το πιάτο, και χάλασε την έξυπνη ιδέα του, ο Δημοσθένης πήγε καλά, αλλά όχι σπουδαία, η Ντέμη έκανε ένα πιάτο νόστιμο με ζελέ αντί μπεσαμέλ, το τραγανό παστίτσιο της Μάγδας ήταν πολύ νόστιμο, το παστιτσόνε με χαρούπι του Ηρακλή ήταν καλό και κέρδισε μπράβο.

O Κωνσταντίνος έκανε ένα κλασικό παστίτσιο πολύ νόστιμο, η Μαρλέν έκανε σε νέα έκδοση το παστίτσιο της γιαγιάς της με ένα πολύ καλό πιάτο, ο Σταύρος έσκισε -με τα γυαλιά που εκνευρίζουν τον Κοντιζά- πήγε σχεδόν τέλεια και εντυπωσίασε τους κριτές και ο Κουτσόπουλος του έδωσε ένα 9 και κάτι, η Ηλιάνα έκανε ένα παστίτσιο ασφαλές αλλά όχι ιδιαίτερο, η Κατερίνα έκανε γεμιστά ραβιόλια πολύ δημιουργικά, αυτό που ζητούσαν οι κριτές, ορισμός του τεστ δημιουργικότητας, ο Ιορδάνης έκανε ένα παστίτσιο με φακές και μεγάλο ενδιαφέρον, η Μαριάνα έκανε ένα πιάτο όπως είναι η ίδια, με πολλά λόγια και κακή εκτέλεση και εκτός θέματος, ο Ηλίας Κ. ένα παστίτσιο βίγκαν που πήγε καλά, ο Ηλιόπουλος ένα παστίτσιο βίγκαν με μπεσαμέλ από τραχανά, αλλά ο τραχανάς έχει γάλα οπότε, αποτυχία, και σύμφωνα με τους κανονισμούς το πιάτο δεν είναι βίγκαν και βγήκε απέξω, ο Ιωάννης έκανε ένα πληθωρικό σε όψη πιάτο και έφυγε με ένα μπράβο, ο Δημήτρης έκανε ένα πιάτο στο οποίο διαφώνησαν οι κριτές, αλλά αποδομημένο με τον κιμά σε κεφτεδάκια, ένα παστίτσιο με πολλή φαντασία και το τεστ έφτασε στο τέλος.

Οι δυνατοί και οι αδύναμοι

Οι κριτές είπαν ότι τα πιάτα είναι σε υψηλό επίπεδο και νικητής του τεστ με σημαντικό πλεονέκτημα στη δοκιμασία που ακολουθεί αλλά αυτό οι ανυπόμονοι θα το μάθουν την Τρίτη. Το πλεονέκτημα είναι μια κάρτα σαν «χρυσή» πιστωτική στην τσέπη του Σωτήρη Κοντιζά.

via

Όλη η επικαιρότητα