Εκπαίδευση

ΜΑΤ στη Νομική για να αποτραπούν οι καταλήψεις

mat_sti_nomiki_tin_prytaneia_kai_tin_asoee_gia_na_apotrapoyn_oi_katalipseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση έξω από το ΕΚΠΑ και τη Νομική Σχολή, για την αποτροπή κατάληψης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου. 




Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης, 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από τη Νομική και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον φόβο καταλήψεων. Ενταση επικράτησε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί ανάμεσα σε φοιτητές και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς σπουδαστές έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική και διαμαρτύρονται με πανό και συνθήματα για την παρουσία της αστυνομίας. Ανά διαστήματα κλείνουν η Σόλωνος και η Ακαδημία στο ύψος του Πανεπιστημίου Αθηνών.


 

Σημειώνεται πως η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας και με αίτημά τους προς την ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν έντονες αστυνομικές δυνάμεις.

 

Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και για άλλα ιδρύματα όπως η ΑΣΟΕΕ, με το φοιτητικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει για σήμερα Γενική Συνέλευση.

Τα μέτρα περιφρούρησης της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την παραμονή και ανήμερα της επετείου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα