Ηλεία

Ματαιώνεται το Δικαστήριο για τις εκτάσεις της «Ολυμπίας Οδού»

dikastiria.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ματαιώνεται, λόγω εκλογών, η σημερινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών που αφορά στον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας για τις απαλλοτριωθέντες εκτάσεις παράπλευρων και κάθετων δρόμων που ενώνονται με την «Ολυμπία Οδό».

Η υπόθεση αφορά στις ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, ωστόσο το Δικαστήριο δεν μπορεί να γίνει αφού διακόπτονται οι εργασίες λόγω διενέργειας των εθνικών εκλογών, κατά συνέπεια θα οριστεί νέα δικάσιμος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας πάντως, με ανακοίνωσή του εγκαίρως καλούσε όλους τους θιγόμενους ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στους δικηγόρους τους προκειμένου να προωθηθούν οι σχετικές διαδικασίας για τη συζήτηση στο Μονομελές Εφετείο.

 

Μικρή ανταπόκριση

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Κυπρούλης, μέχρι στιγμής είναι μικρός ο αριθμός των θιγομένων που έχουν απευθυνθεί στους δικηγόρους και ίσως αυτή η ματαίωση σήμερα να δώσει και τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στους δικηγόρους τους πριν προσδιοριστεί νέα συζήτηση στο δικαστήριο, προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Στα χέρια των δικηγόρων της Αμαλιάδας βρίσκονται οι σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των θιγομένων, τα σχετικά σχεδιαγράμματα και οι πίνακες με τις ιδιοκτησίες, προκειμένου να κατατοπιστούν οι ιδιοκτήτες. Κατά συνέπεια, όσοι έχουν ιδιοκτησίες παραπλεύρως της «Ολυμπίας Οδού, θα πρέπει να αποταθούν στους δικηγόρους τους για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως στην πορεία.

Με βάση την απόφαση που έχει λάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, όλοι οι δικηγόροι- μέλη του Συλλόγου θα αναλαμβάνουν τις υποθέσεις με ποσοστό 8% επί της αποζημίωσης για όλες τις δίκες.

Στην πορεία θα έρθουν προς συζήτηση για καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος και οι εκτάσεις που αφορούν στις περιοχές της Βάρδας και των Λεχαινών. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα