Τεχνολογία

Μάθετε αν θα βρείτε να παρκάρετε πριν φύγετε από το σπίτι

Ακούστε το άρθρο

Με τη νέα υπηρεσία της Google Maps μπορείτε να γνωρίζετε το βαθμό δυσκολίας εντοπισμού θέσης στάθμευσης στην περιοχή που κατευθύνεστε.

Πατώντας το σχετικό εικονίδιο στην εφαρμογή εμφανίζεται στην οθόνη αν υπάρχουν κενές θέσειςστάθμευσης, με βάση τα δεδομένα που αντλούνται από τα τοπικά πάρκινγκ εκείνη τη στιγμή. Ανάλογα με το αποτέλεσμα η βαθμολόγια χωρίζεται στα επίπεδα περιορισμένο, μεσαίο και το εύκολο.

Από το άγχος της χρονοβόρας διαδικασίας για την εξεύρεση θέσης στάθμευσης γλυτώνουν οι κάτοικοι σε 25 περιοχές των H.Π.Α, όπου η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη.

AdTech AdΣυγκεκριμένα η υπηρεσία εφαρμόζεται στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σιάτλ, στο Μαϊάμι, στην Ατλάντα, στη Βοστόνη, στη Σάρλοτ, στο Σικάγο, στο Ντιτρόιτ, στο Λος Άντζελες, στη Μινεάπολη, στη Νέα Υόρκη, στο Ορλάντο, στη Φιλαδέλφεια, στο Πίτσμπουργκ, στο Σαν Ντιέγκο, στο Σαιντ Λούις, στη Τάμπα, στην Ουάσιγκτον, στο Κλίβελαντ, στο Ντάλας, στο Ντένβερ, στο Χιούστον, στο Φοίνιξ, στο Πόρτλαντ και στο Σακραμέντο.

Πριν από ένα χρόνο η Google λάνσαρε ακόμα μια υπηρεσία, την Popular Times, η οποία μπορεί να ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο για το αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε μια τοποθεσία π.χ ένα μπαρ, ενώ προβλέπει και το χρόνο που θα παραμείνουν εκεί.

Λέτε σε μερικά χρόνια η Google να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται μέχρι και τη διάθεσή μας ώστε να μας προτείνει τα κατάλληλα μέρη ανάλογα με αυτή; Εμείς πάντως δώσαμε την ιδέα…

Πηγή: insider.gr 

Όλη η επικαιρότητα