Ηλεία

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους αιμοδότες στο παλιό Δημοτικό σχολείο Στρεφίου

Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Στρεφίου «Εθελοντική Αιμοδοσία» στο παλιό Δημοτικό σχολείο Στρεφίου, σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Στο

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί, το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας βρισκόταν στο χώρο του Δημοτικού σχολείου για να προετοιμάσει την αίθουσα που θα γινόταν η αιμοληψία. Το προσωπικό αποτελούμενο από τη Βιοπαθολόγο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη και τους νοσηλευτές Αθηνά Κομπορόζου και Γιώργο Βενιζέλο και σε συνεργασία με τη διαχειρίστρια του Αιμοδοτικού Συλλόγου Στρεφίου «Εθελοντική Αιμοδοσία» Φανή Αυγερινοπούλου, υποδέχονταν τον κόσμο και φρόντιζαν για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Η Φανή Αυγερινοπούλου, αφού επικεντρώθηκε στην παρουσία του κόσμου στην αιμοδοσία, ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει οι εθελοντές αιμοδότες από το 2015, στην προσπάθειά μας αυτή να καλύψουμε τυχόν ανάγκες των αιμοδοτών και του χωριού μας. Η σημερινή ανταπόκριση από τον κόσμο του χωριού μας ήταν άκρως ικανοποιητική, με 13 φιάλες αίμα να έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Όσον αφορά την επόμενη αιμοδοσία, αυτή είναι προγραμματισμένη σε 6 μήνες από τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αιμοδότες που κατάφεραν και ήρθαν και όσους δεν μπόρεσαν, θα υπάρχει και άλλη ευκαιρία στο μέλλον.».

Από την πλευρά της, η Βιοπαθολόγος του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη, τόνισε τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας αλλά και την άμεση ανάγκη για περισσότερους εθελοντές: «Ο κόσμος έρχεται συνεχώς και ευτυχώς είναι πρόθυμος και δίνει αίμα. Όμως οι ανάγκες είναι πολλές και γι’ αυτό το λόγο παρακαλούμε όλους τους αιμοδότες, τους εθελοντές και όσους νέους σκέφτονται να προσφέρουν αίμα, να προσέλθουν στο Νοσοκομείο Πύργου τις πρωινές ώρες. Σήμερα θεωρώ ικανοποιητική την ανταπόκριση του κόσμου και ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ελπίζω να συνεχίσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας».

Όλη η επικαιρότητα