Εκπαίδευση Ηλεία

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου: Παρέλαβαν το 1ο Βραβείο για το ασφαλές διαδίκτυο

Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Πύργου! Αυτή τη φορά το σχολείο της πόλης, που έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις και πρωτιές, κέρδισε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο με τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID) 2018, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SafeInternet4Kids.

Το πρώτο βραβείο προέκυψε έπειτα από ψηφοφορία των πρεσβευτών της Ακαδημίας Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids, μια επιτροπή 190 συνεργατών από τον χώρο της εκπαίδευσης και της ψυχικής Υγείας  σε όλη την Ελλάδα…

Η στιγμή της βράβευσης για το βίντεο τους για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Οι μαθητές Αρτουμάς Αλέξανδρος, Αυγερινοπούλου Γεωργία, Γιαννικοπούλου Χρυσάνθη, Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Καούτσης Γεώργιος, Καστανά Παναγιώτα, Κλωνάρης Σωκράτης, Κόκκινος Διονύσιος, Λάλης Σπύρος, Λιάβας Παναγιώτης, Μπαρή Γεωργία, Μπαρτζιώτη Σοφία-Μαρία, Μπούκη Χαραλαμπία, Νικητόπουλος Χρίστος, Παναγιωτακοπούλου Αντωνία, Παπανικολάου Παναγιώτης,  με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Αναστοπούλου Σταυρούλας και της καθηγήτριας πληροφορικής κ. Σωτηροπούλου Κωνσταντίνας, δημιούργησαν ένα ευφάνταστο και πρωτότυπο βίντεο,  στο οποίο παρουσιάζουν πώς θα ήταν  «Η ζωή στην Αρχαία Ελλάδα… με το Διαδίκτυο». Με τη δημιουργία τους αυτή θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι «το διαδίκτυο μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Πρέπει να θυμόμαστε όμως, ότι συνοδεύεται από πολλούς κινδύνους  και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι  και προσεκτικοί. Η σωστή χρήση του έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα απ’ ό,τι μειονεκτήματα».

Οι μαθητές, μίλησαν στην ΕΡΤ για τη δημιουργία του βίντεο, για την εμπειρία και για το 1ο βραβείο

Η τελετή βράβευσης

Η τελετή βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα, προχθές Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, που φέτος εορτάστηκε για 15η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 130 χώρες στον κόσμο και το μήνυμα ήταν «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο  ξεκινάει από εσένα».

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλίες του Προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Παπαπροδρόμου, ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, του προϊσταμένου της Δ/νσης Ηλεκτρονικών δικτύων και επικοινωνίας κ. Πάντου, ψυχολόγων, αλλά και του Youth Panel του Ελληνικού Κέντρου ασφαλούς διαδικτύου και έκλεισε με τις βραβεύσεις των νικητών.

Το δώρο του 2ου Γυμνασίου εκτός από την τιμητική πλακέτα, ήταν ένας βιντεοπροβολέας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές με τις συνοδούς τους, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου περιηγήθηκαν ξεναγούμενοι.

Όλη η επικαιρότητα